width=Eerlijk is eerlijk, de hoop bestond dat het stoere seniorenteam van Golfclub ‘De Koggen’ afgelopen vrijdag al de kampioensvlag kon hijsen. Een flinke overwinning op de golfbaan van de Marine Golflclub in Nieuwediep tegen Ooghduyne zou voldoende zijn.

Maar zie, de verwachte zege viel aanzienlijk kleiner uit dan verwacht (10-8) en omdat de Zaanse geen kind had aan de Amsterdamse (5-13) komt aanstaande vrijdag (op de baan van Ooghduyne in Julianadorp) alles aan op de ‘kraker’ tegen diezelfde Zaanse.

Het was bloedstollend spannend daar in Noord-Hollands hoge noorden. In de doubles, ’s ochtends, vochten Henk Kroeke en Tom Bleyendaal zich weliswaar naar winst, maar zowel de koppels Jos van der Werf en Ron Bezuur als John Heemskerk en Andre Tessel dolven het onderspit. Lunchstand: 2-4 achter.

Dat vervolgens ’s middags alsnog de zege kon worden binnengesleept, zegt alles over het uitstekende moreel van de mannen van Bleyendaal. Henk kwam na onderweg nota bene 4 down te hebben gestaan toch nog terug in de race en versloeg z’n nogal zwijgzame tegenstander uiteindelijk met 1 up. Ook Tom (2/1) en Ron (4/2) wonnen hun partij. Maar omdat John op het nippertje verloor (2/3) hing alles af van Andre. Die gaf geen krimp. Met 6/4 sleepte hij de zege over de finish, wat hem uiteraard de ‘man of the match’ maakte.

Aanstaande vrijdag de finale.

Nr Team P WP + 0 PP+ PP- Opmerking
1 De Koggen 1 3 6 3 0 0 36 18