title=Supporterverslag; Afgelopen vrijdag 26 April heeft het senioren team onder regenachtige omstandigheden op de golfclub van Anderstein, prachtig gelegen onder de rook van Utrecht op een uitloper van de Veluwe de tweede wedstrijd naar zich toegetrokken. In de eerste ronde van 9 holes van de dubbels , was uw verslaggever net gearriveerd bij hole 8 op een belangrijk moment in de partij van Henk Kroeke en Ton Bleijendaal , als Ton deze uit zou holen dan had het 2 up gestaan en waren de eerste 2 punten behaald. Helaas het mocht niet zo zijn , de hol werd gedeeld en zo gingen ze naar de laatste hole met 1 up. Aangekomen even buiten de green van hole 9 wist een van de tegenstanders met een geweldige chip deze uit te holen en werden dus de punten gedeeld. 1 punt binnen in plaats 2 , naar later bleek niet van belang voor de eind uitslag. Hierna kwamen Sam Sneek en Jos v d Werf aan bij hole 9 alwaar de verslaggever klaar stond om de mannen verslag te laten doen van hun partij.

Volgens Sam was de wedstrijd in hun voordeel beslecht met name door het gedegen spel van Jos en dus weer 2 punten binnen. Vervolgens arriveerde Siem Laan en Ton Hertog bij hole 9 , helaas waren in deze partij de tegenstanders te sterk en zo kwam het tot een puntendeling 3-3 in de eerste ronde. Nadat de spelers zich in de kleedkamer wat af gedroogd te hebben en sommige wat droge kleding te hebben aangetrokken door naar de lunch in het club gebouw. De verslaggever en tevens supporter werd met alle vriendelijkheid ontvangen door de gastheren van Anderstein die het geen enkel probleem vonden om deze aan te laten schuiven aan de lunch tafel sterker nog alles wat het lunch buffet te bieden had werd mij zelfs geserveerd. Als of dit nog niet genoeg was werd mij ook aangeboden om met de dienst doende marshal Frits in een rondom gesloten buggy ( zeer behaagelijk dus) een ronde te maken over de 27 holes van golfclub Anderstein . Daar zeg ik dus geen nee tegen. Door de baan met Frits wist deze Marshal mij het nodige te vertellen over de historie van landgoed Anderstein bezit van de familie van Beunigen waar de club de baan van huurt een baan die is aangelegd bij de ons welbekende architect Jol.

Na deze onderhoudende rondgang bracht Frits mij naar de green van hole 9 zodat ik de spelers van ons team weer van nabij kon volgen. Daar aangekomen kwam net Jos v d Werf aan die als eerste in de single over 18 holes was gestart ,na 9 holes stond Jos voor met 2 up. Ook Sam Sneek had alles onder controle met 3 up .Hierna kwam Henk Kroeke die er minder goed voorstond , speelde dan ook tegen de sterkste tegenstander van het team van Almeerderhout , deze man stak in grootse vorm. Soms heb je als speler dat alles lukt en in de flow zit dat had dus deze man ,ik was hier getuige van. Team captain Ton Bleijendaal ging door naar de afslag van hole 10 met een voorsprong van 2 up. Siem Laan stond bij aankomst op hole 9 voor met 1 up en wist dat op deze hole vast te houden door vanuit de naastgelegen bunker met een geweldige slag de bal vlak bij de hole neer te laten komen en deze ook kundig wist af te ronden. Deze par 3 werd dus gedeeld en zo wist Siem met deze prestatie de volgende 9 in te gaan met 1 up. Als laatste was gestart in deze single ronde Ton Hertog. Het ging niet zo goed met Ton te meer dat hij meer met zichzelf worstelde dan met zijn tegenstander. Maar na wat nuttige tips van uw verslaggever , meegelopen naar de afslag van hole 10 , bracht Ton dit meteen in de praktijk en wist de bal met deze vrije afslag voor de green van deze par 3 te laten landen en wist deze dan ook te winnen.

De spelers die na de eerste 9 holes voor stonden wisten dit ook in de volgende 9 vast te houden en zo werden er door Jos v d Werf, Sam Sneek, Ton Bleijendaal en Siem Laan 8 punten binnengehaald. Jammer genoeg voor Henk Kroeke en Ton Hertog moesten ze de zege aan de tegenstanders laten, desalniettemin was de overall zege met de behaalde 8 punten toch veilig gesteld , samen met de 3 punten uit de dubbel ronde kwam de einduitslag op Almeerderhout 5 — De koggen 1 7—11.

Volgende week 3 Mei spelen we tegen de Houtrak, naar het zich laat aanzien zal dit een beslissend duel worden als het gaat om het kampioenschap. Senioren van harte proficiat met deze behaalde overwinning , tot volgende week op de golfbaan van De Amsterdamse.

Uw verslaggever en supporter
Andre Tessel.