title=Door Andre Tessel,

Deze keer weer afgereisd met Johan onze secretaris naar golfbaan van gastheren De Amsterdamse.   Na wat omwegen (de Tom Tom was de weg kwijt ) arriveerden we net te laat om ons team te zien vertrekken voor de dubbels best ball.  Dan maar naar het terras voor een bakje koffie.  Onder mooie zonnige weersomstandigheden ( wat een verschil met vorige week ) hadden we een fraai uitzicht over de golfbaan met name de holes 9 en 18.

Zoals vorige week al aangekondigd was het de wedstrijd van de waarheid tussen de twee sterkste teams uit deze competitie  De Houtrak versus De Koggen. De eerste ronde over de 9 holes dubbels verliep enig sinds teleurstellend, het team moest een 1-5 achterstand incasseren. Het ene punt werd door het dubbel Cees Duijn en Siem Laan binnengehaald         ( de oudjes doen het nog best goed ) .  Na de lunch en diverse aanmoedigingen over en weer en ook van de supporters gingen de spelers weer strijdvaardig van start in hun single ronde over 18 holes , wat resulteerde in 2 up voor Henk en voor Ton 3 up na de eerste 9 holes.  Jos ging naar de afslag van 10 met een lichte voorsprong van 1 up, daarentegen ging Sam met een kleine achterstand van 1 down verder naar 10, het lag allemaal nog dicht bij elkaar zo ook bij Siem met 1 up.

De als laatste gestarte Cees ging van de green van 9 met een overtuigende voorsprong van 5 up. Met deze tussenstand hadden de mannen van De Koggen 1 nog alles in eigen hand om de achterstand om te buigen in een voorsprong voor de overall overwinning. Henk wist de voorsprong vast te houden en bracht zo de eerste 2 punten binnen , zo ook Ton die met 4 up en 3 te gaan de volgende 2 punten wat de stand op 5-5 bracht.  De spanning was weer volledig terug en een geweldige ontknoping volgde. De als derde gestarte Jos moest toch de winst laten aan de zeer constant spelende tegenstander van de Houtrak. Geen paniek, want in de verte zagen we Cees al aankomen lopen over de baan ,vermoedelijk met de winst op zak gezien de voorsprong op hole 9 en dat was ook zo bleek bij binnen komst en dus weer 7-7.

Met de binnenkomst van nog twee single partijen was de spanning in beide kampen om te snijden.  Ondanks dat Sam 1 down stond na de eerste 9 holes ,had hij bij aankomst op de green van 18 toch nog de mogelijkheid om gelijk te kunnen spelen ,maar helaas miste Sam deze kans tot zijn van zelf sprekende ergernis en  een kreet van frustratie volgde.  Alle ogen waren vanaf dat moment gericht op Siem (zou er dan toch nog een overall gelijk spel inzitten). Jammer genoeg zat er voor Siem en het team niet meer in dan een gelijk spel na de gespeelde 18 holes, wat de eindstand bracht op  De koggen 1- De Houtrak 6   8-10. Met deze uitslag hebben de heren senioren hun veerkracht  laten zien en op een moedige manier strijd geleverd. Theoretisch is er nog een kleine kans op de titel. Als dat niet lukt is het zo wie zo een prestatie van formaat dat wij ons op een overtuigende manier hebben kunnen handhaven in de 5de klasse en kunnen we nu al terug kijken op een zeer geslaagde NGF competitie .

Tot volgende week bij de gastheren van golfclub  Almeerderhout.
Verslaggever en supporters Andre Tessel en Johan Kramer.