Voor veel spelers is buiten zijn in de natuur een belangrijk reden om te gaan golfen. Voor sommigen is dat nog niet genoeg en wordt de tv aangezet om wat natuurfilms te bekijken. Toen Peter B, en Jan G. vanmiddag aan tafel vertelden zijn zij grote liefhebbers van natuurfilms waren dacht ik eerst aan porno maar daarmee deed ik de heren echt te kort. Peter B. was nogal onder de indruk van het doorzettingsvermogen van een van de deelnemers van de serie “naked in de bush bush”. Die deelnemer had een bult onder de voeten die hij zonder enige medische voorzieningen open moest halen om alle etter en pus te verwijderen. “En daarna gewoon weer doorlopen“. Jan G. heeft niet echt een favoriet natuurprogramma, maar Jan vind alles mooi waar olifanten in voorkomen. “Wat een beesten man, ze schijten godverdomme 130 kilo per dag“.
Waar misschien ook wel een luchtje aan zit is de score van de dagwinnaar. Frank B. scoorde maar liefst 46 stableford punten, maar had de pech dat hij gemarkt werd door Sam S. Wie deze week het Noordhollands Dagblad heeft gelezen weet dat we de meeste makelaars eigenlijk niet meer kunnen vertrouwen. Van de andere kant is Sam natuurlijk grondig gescreend door de sponsorcommissie en zou geen sponsor van de club kunnen zijn als hij niet van onbesproken gedrag was. We gaan er dus maar vanuit dat de score klopt en dat Frank glorieus winnaar is geworden van de maandbeker. Alhoewel, het bordje lag al klaar en dat zet je dan weer wel aan het denken. Flauwekul natuurlijk, ik ben gewoon jaloers op onze forezitter. Frank liep een rondje van 80 slagen, maar 3 slagen minder dan semi-professional Erik B. Voor Erik betekende dat 38 punten en een mooie derde plaats. Tussen de heren legde onze olifantenfan Jan G. beslag op de tweede plaats met een knappe 41 stableford punten.
Hoewel het er in eerste instantie op leek dat er vandaag geen prijs voor een bijzondere verrichting was te verdienen, kregen wij op hole 3 nog snel wat bordjes in onze handen gedrukt met de mededeling dat er een neary op hole 5 was en een longest drive op hole 7. De neary werd vandaag gewonnen door, het kan het ook anders Frank B. De longest drive ging bij de heren naar Sam S en bij de dames naar Loes van der W. (loes is niet voor de poes).
Tenslotte werden er door wedstrijdleider Marion nog wat vogeltjes weggeven aan Erk B, Sam S. en Frank B. (al deze heren hadden dus dubbel prijs).

Guus