Ik liep vandaag tijdens de 18 holes wedstrijd een rondje met onder andere Ton S. Ton is nogal maatschappelijk betrokken en de lezers van de Westfriese edititie van het Noordhollands dagblad vinden dat ook met zekere regelmaat een opiniestuk van Ton terug in de krant. Omdat het schrijven Ton duidelijk in het bloed zit stelde ik hem voor om ook af en toe een artikel te schrijven voor onze website. Jammer genoeg zag Ton het niet zitten en het argument dat de website beter gelezen wordt dan de krant kom hem zelfs niet overtuigen. Jammer, zullen je het toch weer met mijn pennenstreken moeten doen.
Ton startte vandaag trouwens voortreffelijk: na vier holes had hij al 12 punten en als dat zo zou doorgaan zou hij op een score van 54 uitkomen. Eigenlijk onmogelijk en dat bleek gelijk op hole vijf. Ton sloeg een niet eens zo’n beroerde bal, maar deze belandde wel in de eerste bunker. Nu weten we allemaal dat een bunkerslag de gemakkelijkste slag is om te doen, je hoeft de bal niet eens te raken. Het niet raken van de bal lukte Ton prima, maar je moet natuurlijk wel in de buurt van je bal het zand raken, anders krijg je die bal er echt niet uit. Afijn deze hole werd een echte zeperd en daarna had Ton nogal wat moeite om weer in de flow te komen.
Wie de laatste tijd wel in de flow zit is Herman van der W. Na een akkefietje met Klaas-Willem zie we Herman na afloop niet meer bij de prijsuitreiking en dat kost hem nogal wat ballen. Heel jammer natuurlijk, maar je principes zijn natuurlijk veel meer waard. Nu ging de eerste prijs van een doosje ballen naar Piet den Dulk (38 punten) en kreeg ik zelf ook nog twee balletjes voor mijn tweede plaats (36 punten). Ook Ruud B. had 36 punten, maar hij moest het vandaag met één balletje doen.
De volière begint aardig leeg te raken en daarom hielden de meesten van ons zich vandaag een beetje in. Alleen Fake de J. wist er vandaag eentje te verschalken, een prachtige chip-in op hole zes.
Fake was vandaag aardig op dreef want hij wist ook de neary op hole vijf binnen te slaan. De tweary op hole twee ging vandaag naar Hein D. maar eigenlijk zou je die prijs niet in ontvangst moeten nemen als je niet met een parretje die baan afstapt.😉

Guus