Dat er onder de leden wel wat behoefte leefde over uitleg over Golf Genius bleek gisteravond uit de opkomst, liefst 40 leden waren naar de informatieavond gekomen. Een enkele (we noemen natuurlijk geen namen maar hij heeft een café in Zandwerven) verkeerde in de veronderstelling dat het om een regelavond ging, maar ook hij was heel tevreden over de informatie die Jos van der W. en Marion V. over ons uitstrooiden en verliet als een der laatsten het pand.
Marion en Jos begonnen gelijk met een nieuwtje: er is een kalender functie in Golf Genius gebouwd waardoor het heel gemakkelijk is om je gelijk voor meerdere wedstrijden in te schrijven. Ook het verschil tussen registreren en inschrijven werd nog eens nadrukkelijk voor het voetlicht gebracht, dat is toch iets waar we denk ik allemaal erg aan moeten wennen. Met registreren geef je alleen maar aan dat je interesse hebt voor een bepaalde competitie en met inschrijven geef je aan dat je daadwerkelijk aan een wedstrijd wilt meedoen.
Verder kwam nog even ter discussie het verschil in het aantal slagen dat er soms ontstaat tussen Golf Genius en Golf.nl. Door het afronden bij het berekenen van het aantal slagen ontstaat er soms een verschil en nu is de vraag welke methode de juiste is. Omdat WHS al jaren in Amerika gebruikt wordt en Golf Genius een Amerikaans softwaresysteem is, denk ik persoonlijk dat Golf Genius het wel goed doet, maar misschien kunnen wij Europeanen die Amerikanen wel overtuigen van hun ongelijk (lijkt wel een soort Rydercup, wie zal het winnen?).
Een heikel punt was nog het zelf invoeren van de scores. Nu worden na afloop van de wedstrijd alle scores ingevoerd door de wedstrijdleiding en Jos gaf duidelijk aan het zo te willen houden. De wedstrijdleiding is verantwoordelijk voor een juiste verwerking van de scores en willen daarom daarin de lead hebben. Valt natuurlijk veel voor te zeggen, maar het geeft ze wel wat extra werk. Volgens Jos was dat geen enkel probleem en hadden ze dat er graag voor over (spelers die hun stableford punten invullen bij het aantal slagen is dus verleden tijd).
Ten slotte werd nog aangegeven dat het wel de bedoeling is dat iedereen elkaar nog markt tijdens een wedstrijd. Er hoeft na afloop maar één formulier ingeleverd te worden bij de wedstrijdleiding, maar tijdens de wedstrijd wordt elke speler geacht een ander te marken. Hiervoor kunnen de gewone scorekaarten natuurlijk gebruikt worden.

Al me al een zeer informatieve avond en onze dank gaat uit naar Jos en Marion.

Guus