Vandaag was de tweede 18 holes wedstrijd van het seizoen en omdat Joyce Bakker een van de deelneemsters was moest er natuurlijk een plaskar geregeld worden. Nu vind ik persoonlijk de term plaskar niet zo passen bij het doel waar het voor gebruikt wordt. Bij een plaskar denk je aan een mobiel toilet waarbij jij jouw plas doet in de kar zelf. Een betere benaming zou in mijn optiek de plas-pendelaar of de sanitair-shuttle zijn. De naam plaskar is inmiddels zo ingeburgd dat een verandering denk ik niet meer mogelijk is, tenzij ik in elk van mijn stukjes de nieuwe voorgestelde termen blijf gebruiken. Het idee van zo’n plaskar is natuurlijk dat de sanitaire pauze wat korter duurt dan wanneer de dames (het zijn vooral dames die van de sanitair-shuttle gebruik maken) lopend heen en weer naar het clubhuis moeten, maar dan moet je niet drie dames in een flight stoppen. De dames zijn misschien wat sneller bij het clubhuis maar daar moeten ze op elkaar wachten omdat er maar twee toiletten ter beschikking zijn (of zou een van de dames snel naar boven rennen).
Ik dacht vanmiddag van deze situatie gebruik te maken door de dames flight voor ons te passeren terwijl zij naar het toilet waren. Het leek mij heel grappig als wij opeens voor hen liepen, maar fligthgenote Joyce Bakker wilde er niets van weten en bovendien moest zij zelf ook even naar de wc. Joyce durft je natuurlijk niet tegen te spreken en zo bleven we netjes op de dames wachten en werd de volgorde niet aangetast.
Opvallend was wel het aantal dames bij de nazit: precies evenveel dames als heren. Dan verwacht je natuurlijk dat de prijzen ook eerlijk verdeeld worden, maar daarvan was geen sprake. Alle prijzen gingen naar de heren. Allereerst mocht Piet den Dulk een balletje in ontvangst nemen voor zijn tweary op hole 2. Vervolgens kreeg Hein Dekker een balletje voor zijn tweary op hole 5, waarna Leon Bakker een geel balletje kreeg voor zijn birdie op hole 10. Voor de dagprijzen ging er eerst een balletje naar Jan van Stralen maar die moest ‘m direct ook weer inleveren. Omdat Joost Vertelman niet bij de nabedrinking aanwezig was kon hij ook geen prijs in ontvangst nemen en moesten de prijzen anders verdeeld worden. Een balletje ging er nu naar Leon Bakker (31 stableford punten), twee balletjes naar Jan van Stralen (32 punten) en drie balletjes naar Jeroen Bakker (35 punten). Jeroen verdiende met deze prestatie ook een maandlang een speciale parkeerplaats voor zijn fiets.