Omdat ik via WF Deals een vier-gangen diner had gekocht bij restaurant Joetje op park Westerkogge kon ik gisteren de prijsuitreiking niet meer meemaken. Het gaf mij wel mooi de gelegenheid om van dichtbij mee te krijgen hoe restaurant eigenaren proberen genoeg omzet te genereren. Bij Joetje probeert men door de prijs laag te houden meer klanten te trekken. Ik heb ze even geteld en gisteren zaten er 22 mensen te eten. Het lijkt mij geen vetpot, op het eten wordt bij een prijs van €15 niet veel verdient en ik vraag mij af of veel mensen die zo’n deal hebben afgesloten nog een keer terug komen. Bij de golfbaan proberen ze het op een andere manier, door de prijzen te verhogen kan je ook meer verdienen. De resultaten van dit beleid zie je volgens mij pas wat later. In het begin schrikken de “vaste” klanten van de nieuwe prijzen en eten ze er denk ik wat minder vaak.
Het lijkt er op dat de golfbaan ook op andere manieren probeert meer geld te genereren. De laatste weken horen we regelmatig Caribische klanken uit de boxen komen. Zou onze onvolprezen Lindsey op salsa-les zijn, of komt de golfbaan in het najaar met een cursus salsa / merengue? Wie weet, voor golfers zijn salsa lessen natuurlijk een prima methode om aan de swing te werken, alles moet uit de heupjes komen (is het niet Horst?).
De maandbeker ging gisteren trouwens naar Jos van der Werf die een mooie achtendertiger op de mat legde. Tweede werd Erlo van der Hoeven en de derde plaats was voor het kersverse lid John Kern. Door mijn afwezigheid weet ik niets van de bijzondere verrichtingen maar halverwege de wedstrijd had Jos van der Werf de tweary op hole 4 en Piet den Dulk de neary op hole 5.
Good old Sam Sneek (afwezig vanwege een tennisarm, beterschap) moest weer met een paar vogeltjes over de brug komen. Maurice Jong en Brendan Korsten pakten er eentje op hole 3 en Karel Visser (gaat vreemd genoeg een week later op vakantie dan vrouwlief Simone) pakte er eentje op hole 4.

Guus