Het was een veel belovende avond. Nu geen geruis van de wind maar vrolijke geluiden van de vogels en af en toe wat gemompel van mijn flight genoot. Ik mocht deze avond starten met de plaatselijke aannemer Peter en de biologische tuinder Reinderd. De baan was voor mijn doen perfect gemaaid , dus niet te kort zodat de bal iets hoger ligt. Ik had een goed voorgevoel en dat bleek wel uit de score , maar liefst 23 punten. Na mijn flight genoten te hebben bedankt op hole 9 gingen we richting het clubhuis. Na een lange woordvoering van Jos mocht ik de 1e prijs ontvangen met de woorden “ geen speech maar gewoon een stukje schrijven “ dit wordt 2017 denk ik.
Dat goede voorgevoel had zo’n goede reden, dat ik overdag al een speech bedacht had, maar dat hoefde dus niet.
Het zat namelijk zo, vorige week woensdag zat ik in een flight met een goede vriend van me uit de Goorn. Bij aanvang zat hij mooi relaxt aan een bak koffie en ik kwam net aan na  stres van een opstopping voor de Velser tunnel. Op hole 1 ging het al mis , toen kwamen de wijze woorden van hem, “ Voor je ga golfen moet je uitgerust zijn “. Nu geloof ik normaal nooit iets van wat hij zegt , maar ik nam het afgelopen woensdag dan maar eens serieus, en het werkte. Dus goede vriend bedankt. Hopelijk heeft hij gisteren weer zijn wijsheid geuit aan zijn flight genoten dan weten wie de volgende winnaar is.

Tot de volgende keer : Ruud de plaatselijke elektricien.