Vanmiddag aan de laatste wedstrijd van de heren competitie meegedaan en ik vraag mij nog steeds af waarom er tijdens de prijsuitreiking gesproken werd over Ron’s Honeymoon Quiz. Ok, het was een waar prijzenfestival, maar hoe je een groep van 35 wat oudere mannen kunt associëren met een quiz voor echtparen is mij totaal onduidelijk. Maar prijzen waren er dus in overvloed, birdies gesponsord door makelaardij Sam Sneek (volgens Cees weet iedereen nu wel hoe je dat moet uitspreken), balletjes door sponsoren Strak in het pak en Jos Leijen, “glow in the dark” ballen door Jan Schrekker en speciale biertjes uit de kelder van Cees Siekerman. En dat was nog niet alles, er waren anonieme sponsoren (voor de taalpuristen zeg maar weldoeners) die voor iedereen een paar bitterballen betaalden, er waren prijzen voor de beste teams en als klap op de vuurpijl de Willem Stoop trofee (een golfshirt met een afbeelding van Jos Luiten en een door Jos Luiten gesigneerde zonneklep). Het was voor de wedstrijdleiding nog even puzzelen aan wie ze die prijs wilden toekennen maar ik was zeer te spreken over de gekozen oplossing. Het aantal punten van Willem in de laatste competitiewedstrijd werd gekoppeld aan de plaatsing in de uitslag .inschrijven En zo ging Jaap van der Kaar (op nieuwe schoenen van sponsor Golf Only) er met die prijs vandoor (Willem had vijf stableford punten en Jaap had de vijfde plaats). Dat Willem maar vijf punten had kan ik wel begrijpen, hij maakte zich denk ik toch wat zorgen om zijn vrouw (zij was ’s morgens gaan wandelen met de honden maar was de sleutel vergeten en kon dus niet meer naar binnen). Jaap had beloofd een foto te sturen van zijn nieuwe outfit en zolang we die niet hebben een nu al nostalgische foto van de inschrijving. We zien hierop voor de laatste keer het geldkistje gebruikt worden door de wedstrijdleiding.

Daarnaast waren er natuurlijk nog de dagprijzen. De eerste prijs ging naar Michael Bladlock (ja, hij weer), de tweede naar Siem Laan en de derde naar Peter Wusten.

Verder waren we natuurlijk blij dat Kim op de valreep nog verscheen. Ze was een dagje wezen shoppen met wat vriendinnen en was een beetje de tijd vergeten. Daardoor was ze blijkbaar wat van slag, anders kan ik niet verklaren waarom zij een dienblad met glazen liet vallen (het zij haar vergeven). Opmerkelijk was dat bij het afrekenen een heleboel heren te kennen gaf dat zij zondag niet naar het afscheidsfeest komen. Bij mij valt het kwartje altijd wat later, maar ik begrijp nu dat die heren heel sneaky twee keer een afscheidskus van Kim wilden hebben, vandaag en zondag!