Gisteren meegedaan aan de terugwedstrijd van de uitwisseling met golfclub ’t Regthuys. In eerste instantie dacht ik dat de wedstrijd eigenlijk niet gespeeld hoefde te worden, zo groot was onze voorsprong na de wedstrijd van vorige week (71 punten), maar wedstrijdleider Anneke W. van ’t Regthuys gaf zich niet zo maar gewonnen. Met een uitgekiende flightindeling zag zij nog degelijk winstkansen voor haar club. Haar opdracht aan de deelnemers van ’t Regthuys was eigenlijk vrij simpel, win met 5 punten verschil van je tegenstander uit Spierdijk. Met 16 deelnemers die 5 punten pakken op hun tegenstander scoor je in totaal 80 punten meer, ruim voldoende om de wisselbeker een jaar in de prijzenkast van Winkel te mogen zetten.
Omdat ik vorige week een goede score had werd ik gekoppeld aan een van de beste spelers van ’t Regthuys: Peter van E. (ex marktkraamhouder in groente en fruit uit Schagen). Peter liet direct bij aanvang zien dat hij goed naar Anneke geluisterd had en begon gelijk met een parretje op de hole één van de Tulpenlus. Maar ja, wij van de Koggen laten ons natuurlijk niet zo maar kennen en ook ik begon met een parretje. Om te laten zien dat wij echt wel konden golfen sloeg ik ook gelijk maar een parr op de tweede hole. Peter kwam niet verder dan een bogey, maar hij sloeg op de volgende hole genadeloos terug. Al met al zweepten we elkaar op naar grote hoogte met na 9 holes een score van Peter van 21 punten en van mij van 20 punten. De tweede negen ging Peter vrolijk door met waarmee hij begonnen was (parren en bogeys slaan) terwijl ik het toch een beetje liet afweten (zelfs een hole met drie bunkers gehad). Uiteindelijk kwam Peter met 40 punten het clubhuis binnen terwijl ik het met 32 punten moest doen.
Peter had zich dus kundig aan de opdracht van Anneke gehouden (met minimaal 5 punten verschil winnen), maar Anneke zelf slaagde niet in haar missie. Zij scoorde een zeer verdienstelijke 33 punten maar won daarmee met maar 1 punt verschil van ons aller Liesbeth P. (daar had Anneke de kracht van Liesbeth toch een beetje onderschat).
Onze andere deelnemers weerden zich ook kranig met als gevolg dat ’t Regthuys slechts 26 punten op ons wist in te lopen. Dat was natuurlijk bij lange na niet genoeg voor de winst. De wisselbeker blijft dus mooi weer een jaartje in Spierdijk staan.
Na afloop gaan we meestal gezamenlijk eten, maar bij ’t Regthuys hadden ze er voor gekozen om het per flightindeling te doen. Met Corona op de loer is dat op zich een heel goed idee alleen zou de uitvoering denk ik wat beter kunnen. Nu zat de eerste flight thuis al lekker uit te buiken terwijl ik en mijn flightgenoten nog op ons eten zat te wachten. Ik moet wel eerlijk zeggen, dat het eten het wachten zeker waard was, het smaakte prima.
Het mooie van Winkel is verder dat je altijd wat lekkers in de baan krijgt. Vandaag troffen ze de roos met een verrukkelijk waterijsje, goh wat was dat lekker met die tropische temperaturen..

Guus