Ik liep vandaag in een flight met onder andere Jaap van het K. Voordat Jaap het licht zag is hij een tijd lid geweest van golfbaan Westwoud en heeft aan die periode een aandeel overgehouden. Omdat dat aandeel pas wordt uitbetaald na zijn dood heeft Jaap er eigenlijk niet zoveel aan, maar daar heeft hij een hele creatieve oplossing op gevonden. In het Geestmerambacht is sinds een tijdje een natuurbegraafplaats en Jaap heeft alvast een plekje voor hemzelf gereserveerd. De jaarlijkse kosten betaald hij nu nog zelf, maar na zijn heengaan wordt daar dus dat aandeel van Westwoud voor gebruikt. Omdat ik mij moest concentreren op mijn spel heb ik er verder niet naar gevraagd maar ik vraag mij nu wel af of Jaap er af en toe gaat proefslapen, misschien om te ontdekken in welke richting zijn lichaam het beste begraven kan worden. Het lijkt mij mooi als hij zijn lichaam in de richting van de golfbaan van Spierdijk laat wijzen, maar naar het noorden mag natuurlijk ook (noord-zuid schijnt de meest geliefde houding te zijn).
Jammer genoeg ging Jaap na afloop van onze ronde gelijk naar huis omdat hij nog even naar de Dutch Open wilde kijken (wie weet zag hij Nighel nog wel, die is deze dagen caddy van Mike Toorop). Daardoor miste Jaap wel een opmerkelijke uitspraak van winnaar Ton H. Ton scoorde maar liefst 24 stableford punten en vertelde in zijn overwinningsspeech dat hij zelfs nog twee birdies gemist had. Helemaal niet bijzonder natuurlijk (ik heb er negen gemist), maar eigenlijk impliceert dit dat hij zeven birdies geslagen zou hebben. Ik weet niet wie vandaag zijn marker was, maar ik zou die kaart nog maar eens controleren.
Er werd vandaag trouwens bijzonder goed gescoord, liefst 1/3 van de deelnemers had een score van 20 of meer. Na Ton kwamen drie spelers met 22 punten (Siem L. Piet den D. en Kees van K.) In dat rijtje had Piet S. zeker niet misstaan, maar Piet sloeg op hole 7 het balletje van een van zijn medespelers en dat kostte hem natuurlijk twee strafslagen.
De bijzondere verrichting was vandaag weer een neary to the rope (nabij het touwtje). Herman van der W. geneerde zich niet voor een afslag van zo’n 100 meter en ging mooi met twee speciale biertjes op huis en Loes aan.
Ten slotte gingen de vogeltjes vandaag naar longhitters (verslaners) Cor V. en Hein D, blijkbaar hebben de heren nog wel wat meer in hun mars dan alleen die bal een eind weg rammen.

Guus