width=Het leken op het eerste gezicht allemaal ‘open deuren’ woensdag 14 maart op de eerste regelavond van GC ‘de Koggen’ van dit seizoen. Vragen waar iedereen wel een antwoord op dacht te hebben. Maar toen puntje bij paaltje kwam bleek in ‘die ene speciale gelegenheid’ de bal zomaar schoon gemaakt te mogen worden.

Of kon – om nog maar een voorbeeld te geven – de bal dankzij de spelregels pardoes op een betere plek worden gedropt. Met andere woorden: de regels van het golfspel zijn – zo bleek in het dorpshuis van Obdam – toch weer nòg ingewikkelder dan je op het eerste gezicht zou denken.

Zo ingewikkeld soms zelfs, dat ook ‘golfprofessor’ George van der Velden (dapper terzijde gestaan door de in de zaal zittende Jos van der Werf en twee op het witte doek paraderende ‘instructiedames’) er het ‘Grote Boek’ bij moest halen om antwoord te geven op een van de vele scherpe vragen die vanuit de zaal op hem werden afgevuurd. Maar altijd kwam hij er weer uit. Tot ‘leringhe ende vermaeck’ van de ongeveer veertig leden die nu met een nog betere kennis van de spelregels de baan op zullen stappen.

En er hun voordeel mee zullen doen.