De denker

Van de R&Hcie – Regelvraag 6

In de natte tijden, waar overigens de baan erg fraai bij ligt, kan het gebeuren dat er tijdelijk water op de green ligt, tussen je bal en de hole.
Als je bal op de green ligt mag je dit water ontwijken als je er door gehinderd wordt, maar wat nu als er tijdelijk water ligt tussen de bal en de hole en je ligt net buiten de green ?

Van de R&Hcie – Regelvraag 7

In winterse omstandigheden, veel modder en nattigheid, kan het voorkomen dat je niet zeker bent dat de door jou gevonden bal ook daadwerkelijk de jouwe is. Mag je de bal dan ongestraft opnemen (plaats wel merken!), schoonmaken en na herkenning verder spelen?