Afgelopen vrijdag vond het jaarlijkse puttkampioenschap van GC De Koggen plaats. Dat je niet zomaar kampioen wordt moge blijken aan de eisen die er gesteld worden aan een goede putter.

  1. Nauwkeurigheid: Een goede putter heeft de vaardigheid om de bal nauwkeurig te richten en te raken. Ze hebben een goed gevoel voor afstand en kunnen de juiste kracht toepassen om de bal in de gewenste richting te laten rollen.
  2. Consistentie: Consistentie is essentieel bij het putten. Een goede putter kan herhaalbaar dezelfde beweging maken, waardoor ze consistent resultaten behalen. Ze kunnen de techniek en het ritme handhaven, ongeacht de druk of de omstandigheden.
  3. Mentale focus: Putten vereist een sterke mentale focus. Een goede putter kan afleidingen uitschakelen en zich volledig concentreren op de putt. Ze kunnen rustig blijven onder druk en het moment volledig omarmen.
  4. Geduld: Putten vereist geduld. Een goede putter begrijpt dat niet elke putt zal vallen en dat het soms tijd kost om de juiste aanpassingen te maken. Ze blijven kalm en geduldig, wetende dat hun volgende putt mogelijk wel succesvol zal zijn.
  5. Aanpassingsvermogen: De green kan verschillende snelheden en hobbels hebben, afhankelijk van de golfbaan en weersomstandigheden. Een goede putter kan zich aanpassen aan deze veranderende omstandigheden. Ze kunnen de juiste lijn en snelheid kiezen, rekening houdend met de specifieke kenmerken van de green.
  6. Vertrouwen: Vertrouwen is cruciaal bij het putten. Een goede putter heeft vertrouwen in hun vaardigheden en gelooft dat ze elke putt kunnen maken. Ze benaderen elke putt met een positieve mindset en geloven in hun vermogen om succesvol te zijn.
  7. Praktijk en ervaring: Een goede putter investeert tijd en moeite in het oefenen van hun putvaardigheden. Ze begrijpen dat putten een techniek is die voortdurende verfijning vereist. Door herhaalde oefening en ervaring kunnen ze hun vaardigheden verbeteren en hun prestaties op de green optimaliseren.

Als je dit leest denk je dat je al minstens 10 jaar moet golfen om in aanmerking te komen voor de hoofdprijs, maar sommigen hebben natuurlijk een aangeboren talent en kunnen het gewoon als de besten. Sander Schouten golft nog niet zo lang, maar mag zich wel mooi een jaar lang puttkampioen van GC De Koggen noemen. Sander, van harte proficiat.