width=Altijd al de beste van Nederland willen zijn? In de Golfsport nog wel? Dan is hier je kans. Op zaterdag 4 juni organiseert GC ‘De Koggen’ op Golfbaan Spierdijk een van de vijftig voorrondes van het Nationaal Kampioenschap putten voor amateurs.

Het evenement wordt gehouden direct na afloop van de reguliere zaterdagcompetitie op een speciaal aangelegd 9-holes parcours naast het clubhuis. Startschot 1e flight: 15.00 uur.

Voor een goed begrip: aan het Robein NK Putten doen – verdeeld over meer dan vijftig banen – naar schatting vierduizend golfers mee. Die spelen eerst een kwalificatie, waarvan GC ‘De Koggen’ er dus een organiseert. De beste zes van elke kwalificatiewedstrijd gaan over naar één van de zes landelijke halve finales die onder leiding van Sport1 commentator John Woof worden gespeeld op gerenommeerde banen als de Kennemer Golf & Country Club. De finale vindt eind september/begin oktober plaats.

Zijn er behalve de eer en eeuwige roem ook nog prijzen te winnen? Welzeker. Wat dacht u van een heuse Yes! Putter voor de clubkampioen? Alsmede puttingsessies, clinics en VIP-kaarten voor andere specialisten? Voor de uiteindelijke Nederlands Kampioen Putten 2011 ligt zelfs een compleet verzorgde reis voor twee personen naar Dubai klaar (inclusief vlucht, hotel, toegang tot de finale van Race to Dubai, meet & greet met een topspeler).

Kortom aan de slag dus. Trainen. Cees Duijn heeft onlangs met engelengeduld de greens in optimale conditie gebracht. Alle ‘straatgrasjes’ heeft hij stuk voor stuk uit de grond gepeuterd. Op z’n oude knietjes nog wel. Hulde!

Tot zaterdag 4 juni? Zou mooi zijn. Inschrijven kan via onze website. Voor verdere informatie, cijfers, filmpjes en tips van puttgoeroes zie:  www.nkputten.nl .