width=Afgelopen zaterdag (8 juni) was er voor de derde keer in de historie van onze golfclub het befaamde putkampioenschap. Dit werd voorafgegaan door een 9-holes strokeplay wedstrijd. Dames van geel en heren van de wit. Ondanks, of misschien wel mede door, de langere afstanden werden er maar liefst 4 birdies, ja Sam Sneek makelaardij dat was een duur dagje, geslagen waarvan 3 op hole 1.

De wedstrijd werd met overmacht werd gewonnen door mijn flightgenoot (sorry, maar moet dit even vermelden) Dirk Loos. Daarna begon het putkampioenschap. Hier deden maar liefst 33 deelnemers aan mee, 13 meer dan bij de strokeplay wedstrijd. Er waren dus spelers die hun krachten hadden gespaard voor dit evenement. Leuk om te vermelden dat Martin Bakker, kleinzoon van Mart & Hellen, ook meedeed. Martin is ons eerste officiële jeugdlid!! Martin van harte welkom en hoop je nog vaak, en ook met leeftijdsgenoten, op de baan te zien.

Onder een mooi voorjaarszonnetje (leuk woord voor scrabble) maar met een pittige en koude wind gingen wij iets later dan gepland van start. De greens waren prachtig gemaaid en gerold en dus verschrikkelijk snel. Daarbij had Co Scholten weer een zeer uitdagend parcours uitgezet, met een aantal dodelijke holes. Zo was er een hole die zo steil downhill  ging dat je beter kon blazen in plaats van putten. En dan die vreselijke hole 9. Lang en moest precies goed over de slope worden gespeeld. Hier zijn heel wat dromen van potentiële winaars uiteengespat. Na een leuke en gezellige wedstrijd, heerlijk zittend op het terras waar de zon uitbundig scheen en de uit de wind, bleek dat wij 3 winnaars hadden. Peter Koopman, Erik Bark en de kampioen van vorige jaar, Henk Kroeke. Allemaal met 36 slagen!

Dat betekende dus een play-off tussen deze 3 heren. Gekozen was om slechts één hole per keer te spelen, net zolang totdat er een winnaar was. Er werd gestart bij hole 1. Een korte hole maar lastiger dan je dacht, zeker onder grote druk. Er werd geloot en de volgorde werd, Peter, Erik, Henk. Het werd een relatief korte play-off.  Peter Koopman maakte helaas geen hole in one. Daarna de beurt aan Erik Bark. De man zit in een flow en dus in één keer erin. Daarna de beurt aan Henk. Deze kreeg de bal niet in één keer in de cup. Dus de nieuwe putkampioen van GC de Koggen 2013 is Erik Bark!!

Erik van harte gefeliciteerd met weer een mooie overwinning!

width=

Tekst: Johan Kramer