Vandaag was de eerste wedstrijddag van de Blub Media matchplay koppel competitie (wie verzint zoiets?) en dan is het natuurlijk leuk om eens naar de stelletjes te kijken. Het eerste wat opvalt is dat golfspelers erg trouw zijn, de meesten spelen nog met dezelfde partner als vorig jaar (partnerruil wordt blijkbaar nog niet echt geaccepteerd). Wel zie je dat paartjes die in het dagelijkse leven een stel zijn het op de baan liever met een ander doen. Volgens mij spelen van de echtparen alleen Herman en Loes van der Wal en Wim en Els Tromp op de baan ook nog samen. Wim en Els overdrijven het zelfs een beetje door op de oefengreen ook nog samen op dezelfde hole te oefenen. De stelletjes die voor de wedstrijd met een andere partner gaan, kiezen meestal wel iemand van het eigen geslacht (zouden ze bang zijn voor een jaloerse partner?).
De meeste koppeltjes trekken maar wat aan, maar anderen zijn van mening dat een gelijke outfit een doorslaggevende rol kan hebben. Zo liepen Marion Vlaar en Jos van der Werf vandaag volledig in het rood, terwijl George Vlaar en Ria Bresser het juist in het blauw zochten. Op voorhand leek mij de keuze van Jos en Marion een veel betere:  rood is een krachtige, vurige en nogal intimiderende kleur en tegenstanders Horst Lammers en Jan Grooteman hadden daar dan ook duidelijk ontzag voor (ze bakten er weinig van). Blauw werd vroeger in de koeienstal gebruikt om de vliegen weg te houden, maar is daarnaast natuurlijk ook een heel rustgevend kleur. De familie van der Wal liet zich uiteindelijk door het blauw van George en Ria zo in slaap sussen dat zij na een 13-5 voorsprong toch nog met 20-16 verloren. Het was Ria duidelijk aan te zien dat zij zich helemaal had gegeven. Zij was zo vermoeid dat zij na afloop de armen bijna niet meer kon op tillen waardoor George haar moest helpen haar truitje aan te trekken.
Erik Bark en Maurice Jong, de winnaars van vorig jaar, konden ook met de nieuwe regels prima overweg en pakten gelijk weer de eerste plaats. Deze moesten ze wel delen met Peter Buis en Fons Dekker die net als zij met 25-11 hadden gewonnen. Grootmoedig schonken beide heren hun toch niet misselijke prijs aan Peter en Fons.
Eigenlijk was het voor Peter en Fons jammer dat de meeste aandacht uitging naar een ander. Joyce Bakker had op hole vier een birdie geslagen (heel Spierdijk moest dat weten) en met een klaterend applaus werd ze op het terras ontvangen.
Verder werd de longest drive bij de dames geslagen door Simone van der Meer (wat een poeier) en bij de heren wist Maurice zijn balletje blijkbaar nog net voor het water te houden. Tenslotte was er nog de theary op hole negen en het doosje balletjes ging naar een zichtbaar gelukkige Haiko Gerkema, die nog wel wat balletjes kon gebruiken.

Guus

 width=