Ik weet niet of het toeval is, maar ik zag vandaag Ton Scholte (dorpsgenoot van Oôs Joôs) op zijn laarzen door de baan gaan. Navraag leerde dat het geen golflaarzen waren maar gewoon regenlaarzen en dat hij het toch vooral deed om zijn broek schoon te houden. En daarmee was hij zeker niet de enige; veel heren proberen op de een of andere manier hun broek netjes te houden. Zo heeft Michael Blacklock een paar jaar terug zijn motor van de hand gedaan, maar de motorlaarzen bewaard voor dagen zoals deze. Anderen lopen wel op (golf)schoenen maar trekken dan wat over hun broek aan. Een regenbroek lijkt mij het meest voor de hand liggend, maar je kunt ook gewoon je kniekousen over je broek trekken (John Heemskerk) of speciale slobkousen aan doen. Vooral de slobkousen zijn tegenwoordig uitermate populair en ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zelfs Cees Duijn er mee zag lopen. Zelf zou ik die dingen nooit kopen en vraag mij af waarom de meeste heren dat nu juist wel doen. De enige verklaring die ik kan vinden is dat die mannen wekelijks van moeder de vrouw op hun kop krijgen omdat ze hun golfbroek alweer vies gemaakt hebben. Volgens mij wel plausibel want ik zie alleenstaanden als Jos van der Werf, Peter Buis, Cor Vreeker en ondergetekende echt niet met zo’n setje lopen.
De mannen dragen trouwens allemaal zo’n beetje dezelfde slobkousen (zwart) en ik vraag mij af hoe dat op de dinsdagochtend bij de dames is. De dames hoeven natuurlijk geen slobkousen te kopen want die hebben in de kast nog wel ergens een paar beenwamers uit de jaren 80 liggen. Die beenwarmers waren juist erg kleurrijk en dat staat natuurlijk een stuk beter dan die zwarte gevallen (jammer genoeg vallen de moddervlekken dan wel meer op).
Misschien dat de rage binnenkort wel weer voorbij is want niemand van de winnaars droeg ze. Siem Laan stapte met een prachtige 20 punten van de baan en werd meer dan verdiend eerste. Ik zal zijn prestatie maar niet te veel ophemelen, anders krijg ik dat weer van hem te horen. Tweede werd Tom Bleijendaal (18 punten), net voor John de Graaf (de speciale revalidatiegolfer van de club). Tom was vandaag zeer goed op dreef want naast die tweede plaats won hij ook beide bijzondere verrichtingen. Je kon trouwens wel zien dat Tom binnenkort wat kleiner gaat wonen, liefst drie tassen en een doos met prijzen had hij naar de club meegenomen. Blijkbaar moet er thuis al flink opgeruimd worden.
Voor birdie-sponsor Sam Sneek wordt het vandaag een sangria minder na zijn golfpartij in Spanje, liefst twee birdies werden er geslagen. Tom Bleijendaal sloeg er een op hole 6 en Piet Schilder maakte ‘m gelijk maar op hole 1 (dan heb je die al vast).