Vandaag was de finale van de door Erik Bark gesponsorde Spierdijkcup en alle prijzen vielen zowaar mijn kant op. Ik gaf mijzelf een redelijk kans om de netto competitie te winnen (voor aanvang van de finale stond ik één punt achter op Kyan), maar dat ik uiteindelijk ook winnaar zou worden van de bruto score had ik nooit verwacht. Nine heeft foto’s genomen van de prijzen die ik verdiende en ik had zelfs de steun van Kyan Goossens en Piet den Dulk nodig om al mijn prijzen in beeld te krijgen. Op de linker foto zie je mij met bijna twee identieke sculpturen, eentje voor de winnaar van de bruto score en de andere voor de winnaar van de netto score (ik geloof dat ik mijn rechterhand die van de bruto score vast hou). Op de rechter foto zie je mij met de wisselbeker. Vorig jaar won Hein Dekker de netto competitie en Piet den Dulk de bruto competitie. Beide heren hebben afgelopen jaar de beker een half jaar in huis gehad, het komend jaar is ie op de Vijverhof te bewonderen (wel even graag een belletje van te voren). Daarnaast zie je op de foto Kyan en Piet met een flesje wijn en een kaasplankje. Eigenlijk had ik die ook gewonnen, maar ik vond het niet meer dan verdiend dat beide heren dit prijsje mee naar huis mochten meenemen. Kyan werd uiteindelijk tweede bij zowel de bruto als netto score en Piet werd derde bij de bruto score (bij de netto score was dat George van der Velden). Als grootste kanshebbers op de titel zat ik samen met Kyan en Piet in de laatste flight. Tijdens de wedstrijd waren we best wel gelijkwaardig aan elkaar alleen hadden Kyan en Piet vandaag nogal moeite met hole 3. De eerste keer hadden zij beiden 10 slagen op deze hole, de tweede keer 9 om 8. Hoewel het dus vrij snel mijn kant op viel was ik er niet gerust op. Het nadeel van een strokeplaywedstrijd is dat één hole je hele wedstrijd kan verpesten en de hele tijd hield ik mijzelf dan ook voor dat ik rustig moest slaan om de ballen vooral op de fairway te houden. Zoals uit de uitslag blijkt lukte dat heel aardig, lange tijd was zes slagen mijn slechtste score maar jammer genoeg maakte ik een 8 op de tweede hole zeven.
Na afloop van de wedstrijd ging alle aandacht mijn kant op en dat was eigenlijk heel sneu voor Marcel Kamps. Marcel liep vandaag een dijk van een ronde en kwam het clubhuis binnenstappen met een netto score van 63 slagen. Daarmee was hij maar liefst 11 slagen beter dan mij en 13 beter dan Edwin van Etten die vandaag dus derde werd met 76 slagen.
Bij de bruto score werd ik vandaag eerste met 94 slagen, tweede werd René Witteveen (ook 94 slagen) en derde werd Kyan Goosens met 98 slagen.
Zowel bij de heren als bij de dames was er vandaag een balletje te verdienen met de longest drive op hole 3. Bij de heren werd die prestatie geleverd door Richard Bovenkerk en bij de dame(s) door Loes van der Wal. Vooral Loes was zeer verguld met haar prestatie en het is eerlijk gezegd ook niet niks om verder dan alle andere dames te slaan. De neary stond vandaag op hole 2 en die werd door Piet den Dulk geslagen.
Verder werden er vandaag nog birdies geslagen door Cees Hoek en Guus Wilcke. Beide heren moesten jammer genoeg direct na de wedstrijd naar huis waardoor de balletjes van de Club van 100 weer de kast in konden.
Natuurlijk moet ik George van der Velden en Ria Bresser bedanken voor de wedstrijdleiding van het afgelopen jaar. Ria was er vandaag niet bij omdat ze het heel druk heeft met het feest voor morgen waardoor George het helemaal alleen moest doen. Het systeem werkte niet echt mee want toen George de eindscore wilde uitdraaien kwamen er gelijk zo’n 20 vellen papier uit de printer en omdat alle deuren open stonden waaiden ze gelijk alle kanten op. Toen George alle papieren weer op orde had bleek dat Golfgenius de bruto score niet goed uitrekende en moest George zelf nog met pen en papier in de weer. Gelukkig is George inmiddels een zo’n ervaren en deskundig wedstrijdleider dat hij hiervan niet in de stress schiet en rustig zijn ‘werk’ doet.
Rest mij natuurlijk nog Bark Administratiekantoor te bedanken voor weer een jaar sponsoring. Het is toch geweldig dat we elk jaar weer van die mooie prijzen krijgen en elke wedstrijd een traktatie in de baan. SUPER!