width=Op zondag 28 mei werd de Pinksterwedstrijd voor de jeugd gespeeld. Door vakanties en andere verplichtingen konden slechts 12 kinderen meedoen aan de wedstrijd. Het was een prachtige zonnige middag en een aantal van de deelnemers gaven eerlijk toe dat ze liever in het zwembad zouden zijn. Maar goed, geen zwembad, maar wel tas vol golfclubs om lekker de baan in te gaan.
Om 1400 uur sloegen Robin, Caitlin en Carmen af. Tien minuten later was het de beurt aan Thomas, Ilya en Kyan. In de 3e flight speelden Lucas, Mika en Rafael en in de laatste flight speelden Nienke, Pepijn en Jenson. Voor de broers Mika en Jenson en voor Rafael was het hun eerste jeugdwedstrijd, superleuk dat ze erbij waren!
De baan was hard en de bal rolde ver door, en geregeld zelfs tot in het water. Voor veel kinderen was het lastig scoren, maar een aantal kinderen wisten toch goede scores bij elkaar te slaan. Onderweg, op hole 5, kwamen ze de Neary tegen en met een goede slag op de green was deze een prooi voor Kyan. De Tweary, op hole 8, werd door niemand in 2 slagen bereikt.
Op het terras werden de scores, onder het genot van een drankje, al gauw met elkaar vergeleken. De winnaar van vandaag, of beter gezegd, de winnares speelde in de laatste flight. Nienke Ruder ging goed van start op elke laatste 70m van de hole. Zo goed, dat ze na 3 holes aan Johan vroeg of ze ook de laatste 100m mocht spelen! Supergoed natuurlijk en met 22 punten pakte ze 1e plaats. 2e werd Robin Kramer, die gewoon goed speelde en met 20 punten van de baan kwam. 3e werd Pepijn Ruder met ook een hele goede score van 16 punten. Voor Ilya was het niet helemaal zijn dag en hij kreeg de aanmoedigingsprijs. Zo kwam er een eind aan deze zonnige Pinksterwedstrijd.

De Jeugdcommissie