Ik weet niet of het met de leeftijd te maken heeft, maar regelmatig dwalen mijn gedachten af naar vroeger. Vandaag had ik ook weer zo’n momentje toen ik Rob van den Dobbelsteen steeds hoorde praten over mijnheer Laan (Siem in dit geval). Mijnheer Laan, waar kennen we dat ook al weer van, natuurlijk Pinkeltje. Hoewel Rob een van de kleinste van de club is, is het natuurlijk oneerbiedig om Rob met Pinkeltje te vergelijken en dat is ook zeker niet de bedoeling (ik pas wel op met zijn vlijmscherpe pen). Rob had het waarschijnlijk steeds over mijnheer Laan omdat Siem zo goddelijk stond te spelen. Na vijf holes stond Siem op vier parren en één bogey en dat hadden er eigenlijk gewoon vijf moeten zijn (missertje van binnen een meter op hole 2). Jammer dat Siem op hole negen zijn eerste dubbele bogey sloeg, maar met vijf parren, drie bogeys en een dubbel bogey is een diepe buiging bijna niet voldoende. Siem was dan ook duidelijk eerste met 22 punten voor John Heemskerk en Herman van der Wal (beiden 18 punten).
Hoewel er bij de nazit bijna de hele tijd over wijn werd gepraat (Sancerre en Riesling zijn de lekkerste wijnen volgens Rob) koos Siem niet voor een flesje rood maar verrassend voor een flesje whiskey. Volgens eigen zeggen omdat hij de wijn al kende, maar volgens mij was het vooral om Rob de ogen uit te steken.
Bijzondere verrichtingen waren er vandaag voor Johan Verberne (neary op vijf), Tom Bleijendaal (in twee slagen het dichts bij de sloot op hole drie) en John de Graaf (vogeltje op twee). De volière van Tom Bleijendaal is waarschijnlijk overbevolkt anders kan ik niet verklaren waarom ook Johan een vogeltje kreeg.
Volgende week voor de eerst de nieuwe regels, benieuwd wat dat gaat brengen.

Guus