Tijdens mijn rondje golf van vandaag had ik de hele tijd het liedje in mijn hoofd dat je vroeger als plastic singletje bij een pak Biotex kreeg: “over de vakantie, pietsie patsie pansie, dietsie datsie demping, wij gaan naar de camping“. (voor een stukje nostalgie zie https://youtu.be/eAJmzHmXB_0 ). Dat ik aan de avonturen van Loeki, Rieki en Wieki moest denken kwam omdat mijn flightgenoten het tijdens ons rondje golf het vooral over hun vakantieplannen hadden. Zo weet ik nu dat Hans B. volgende week naar Spanje vertrekt voor een vijfweekse rondreis. Een van de hoogtepunten van zijn reis belooft een wandeling te worden over een of ander oud smokkelaarspad aan de Costa Brava. Deze wandeling is al jaren een wens van Hans, maar tot op heden viste hij steeds net achter omdat je daarvoor een toegangskaartje nodig hebt. Gelukkig had hij deze keer geluk en heeft hij na drie jaar een kaartje kunnen bemachtigen. Mijn andere flightgenoot, Bart Z. gaat in juli een maand naar Engeland om daar de golfbanen te verkennen (mooi vooruitzicht) en mijn vierde flightgenoot John H. kwam net terug van een weekje Kos. Hoewel hij danig in de ban was van zijn metgezel, had hij ook nog oog voor zijn omgeving en merkte hij op dat Kos toch wel flink achteruit gaat en dat eigenlijk niet zo’n leuke vakantiebestemming meer is (de tijden veranderen).
Als je ambitie hebt om de Zichtbouw herencompetitie te winnen kun je natuurlijk beter niet op vakantie gaan. Aan hoe meer wedstrijden je mee doet, des te groter de kans immers op een goed eindresultaat. Ik weet niet of Kees D. al vakantieplannen heeft, maar misschien moet hij die dan maar uitstellen. Kees is momenteel de man in vorm en scoorde vandaag maar liefst 20 stableford punten. Kees was nogal verbaasd dat hij nog steeds zo veel slagen mee krijgt, na al zijn goede scores van de afgelopen weken zou zijn handicap toch wel eens moeten zakken. Een mooie taak voor wedstrijdleider Ton H om dit eens uit te zoeken. Tweede werd vandaag Gerard M. met 19 punten (met de tweary op hole 5) en derde werd Co S. met 17 punten (niet met de loopfiets omdat hij een beetje laat was).
Birdies werden er vandaag niet geslagen maar toch werd de birdie sponsor (makelaardij Sam Sneek) wel drie keer genoemd. Zou de wedstrijdleiding heimelijk is toegestopt hebben gekregen?
De meest begerenswaardig prijs (de langste) ging vandaag naar Frank B. Deze keer waren het geen biertjes speciaal door de abt van Egmond gezegend, maar ze zullen Frank evengoed wel smaken denk ik.

Guus