De meeste heren van de donderdagmiddagcompetitie lopen al heel wat jaartjes mee en weten dan ook wel wat hen te doen staat aan het begin van een nieuw jaar. Zorg er voor dat je de eerste wedstrijd van het jaar goed scoort en de rest van je leven kun je daar plezier aan beleven. Siem Laan scoorde vandaag maar liefst 23 punten, werd daarmee natuurlijk eerste, en kan nog jaren tegen zijn kleinkinderen zeggen dat opa ooit de beste golfer van 2023 is geweest. Reisgenoot en zwager Kees van Kampen werd vandaag met 21 punten tweede en we mogen dan ook aannemen dat de heren samen een zeer genoeglijke terugreis hadden. De derde prijs was vandaag voor Jan van Stralen, maar ik had liever gezien dat Jan een DQ-tje aan zijn broek zou krijgen vanwege het invullen van de verkeerde kaart (ik was vierde en viel nu net buiten de prijzen). Jan heeft sinds een paar maanden nieuwe lenzen, maar je vraagt je af of dat een verbetering is nu blijkt dat hij zijn eigen kaart niet kon vinden in het kaartenbakje. Gelukkig voor Jan kon ook flightgenoot Bart Zagers zijn eigen kaart niet vinden. Misschien moeten we dan toch de wedstrijdleiding de schuld geven, de kaarten lagen blijkbaar niet goed op volgorde en bovendien zat de sticker er ook helemaal scheef op geplakt (misschien is het beter dat Cees voor de wedstrijd van de zeugendrek afblijft).
De longhitter van het jaar 2023 is (tot nu toe) George Schouten. George golft nog niet zo lang maar wist wel zijn balletje op hole 4 net voor de tweede bunker te laten landen, het verst van iedereen. Het is op zich niet zo verwonderlijk dat George zo’n goede drive heeft. Hij woont vlak naast de afslagplaats van hole 6, heeft daar duizenden speler zien afslaan en weet dus heel goed hoe het (niet) moet. De tweede bijzondere verrichting ging vandaag naar Gerard Meijer, hij liet zijn tweede balletje het dichtst bij de hole van hole 2 landen. Gerard twijfelde nog even of hij zijn naam wel op het bordje moest schrijven daar hij de prijs graag gunde aan de wedstrijdleiding (Cees had zijn naam eerder op het bordje mogen zetten). Zoals jullie wel weten bestaat de prijs van de bijzondere verrichting uit twee flesjes bier van de abdij van Egmond. Cees vertelde ons dat hij deze biertjes altijd haalt bij de abdij zelf, maar dat hij ze beter zou kunnen kopen bij de AH ernaast, dat scheelt de helft van de prijs (opmerkelijk).
De club van 100 moest ook weer eens een balletje inleveren. Jan de Vries moest bijna een rondje geven aan alle aanwezigen, maar gelukkig voor hem stopte zijn balletje op hole 5 net 10cm voor de hole. Jan is natuurlijk wel de enige speler die in het jaar 2023 een birdie heeft geslagen, zeer knap.
Verder heb ik na afloop heerlijk kunnen genieten van de bitterballen. Toen ik na mijn eerste hap aan mijn flightgenoten vertelde dat het weer vegaballetjes waren hoefden zij opeens niet meer!

Guus