Pffffuuut

Het moet er even uit!

Direct na dierendag lagen de eerste pepernoten al in de schappen. Hoe zou of moest Piet eruitzien.
Kinderen, en vervolgens hun ouders, gek gemaakt met een ongelooflijk aanbod van cadeaus.
Half november de eerste kerstkransjes. “sfeerverlichting” in alles soorten, kleuren en prijzen. Na Sint in de huiskamer rondvliegende drones die wat minder goed bestuurbaar waren dan de beschrijving deed geloven. Het ongenoegen over niet vervulde wensen met de vraag om dit met kerst goed te maken. Het bericht dat antidepressiva toch niet helpen en het placebo wel of juist niet. Kosten van zorgverzekeringen die stijgen. Politiek gereutel waar we niets mee opschieten of nog erger.
Het gesjouw met al dan niet echte kerstbomen, ballen, beesten en gourmetstellen. De decimeter dikke stapel van supermarktfolders, nee boeken, met te dure producten die onze feesten tot een ongekende hoogte moeten brengen. Allemaal met foto’s van lachende mannen met een baardje, onvermoeid uitziende moeders met kinderen, die zich mogen bevuilen met de klaar te maken ingrediënten. Oliebollentoernooien in de kou waar het niet gaat om het resultaat maar er toch weer winnaars zijn. Kerst- en nieuwjaarsmarkten op plaatsen waar ze niet horen en teveel om ooit in één jaar te bezoeken. Kerststallen waar nog geen hond in zou willen wonen. Aanslagen in wiens naam dan ook, die we ook gewoon zijn gaan vinden. Buikklachten omdat we ons veel te vol duwen met exotische producten. Afgerukte lichaamsdelen tengevolge van onheuglijk vuurwerk.
Is er dan niets leuks, vraag ik af, werken mijn pilletjes toch niet of is het gewoon de donkere dagen dip. Jawel natuurlijk is er iets leuks, het is namelijk allemaal voorbij.
Gelukkig, de blauw-grijze dampen zijn vanmorgen opgetrokken en mij rest niets anders dan iedereen en onze club een heel goed en bijzonder golfjaar 2017 toe te wensen. Naar ik hoop met niet te hoge ambities en heel veel golfplezier!

backspin