Vandaag was het de laatste zaterdag van de maand juni en dus stond er een koppelmatchplay wedstrijd op het programma. Tussen de deelnemende koppels vind je altijd een paar stelletjes die er voor kiezen om in dezelfde outfit te verschijnen. Eerlijk gezegd denk ik niet dat je er beter door gaat golfen, maar misschien ben ik te nuchter voor dat soort zaken. Het lijkt mij eigenlijk wel een goed idee om dat eens uit te zoeken. Ik heb er vandaag niet zo goed op gelet, maar geloof wel dat de winnaars van vandaag (Guus W. en Peter S.) een afspraak gemaakt hadden over hun outfit (een rode polo en een zwarte broek). De mannen van de tweede plaats (Piet den D. en Gilian B.) gingen zelfs nog een stapje verder. Ze kozen niet alleen voor gelijke kledij, maar ook het petje was precies hetzelfde. Omdat ik ze ’s morgens samen zag komen aanrijden dacht ik dat ze van te voren samen waren wezen winkelen, maar dat scheen toch niet zo te zijn. Ze kwamen met elkaar in één auto omdat ze ’s morgens eerst hun pet bij Cock, de vader van Gilian, moesten ophalen. Ik weet niet waarom Cock twee precies dezelfde petten heeft, maar misschien kan hij mij dat binnenkort op de herenmiddag uitleggen.
Het was trouwens opmerkelijk dat de teams nogal aan elkaar gewaagd waren. Het team van Guus W. en Peter S. wist met ruime cijfers te winnen (28-8) maar bij de rest was er niet veel verschil. De winnaars van de tweede plaats wonnen met 21-15 en de rest zat dus nog dichter op elkaar. De beste teamprestatie ging misschien wel naar het koppel Mirjam K. en Jeannette van I-B, zij wisten zelfs van onze Kernploeg (toch de crème de la crème van onze vereniging) te winnen (petje af dames).
Er moesten wel een paar biertjes in, maar uiteindelijk wierp mijn flightgenoot alle schroom van zich af en bekende hij dat hij eigenlijk helemaal geen Sam heet. Op zijn geboortekaartje staat Siem Sneek, maar omdat hij toen hij klein was de “ie” niet kon uitspreken vertelde hij altijd dat hij Sam heette. Gelukkig heeft hij er nu geen last meer van en kan hij rustig een biertje bestellen.
Op weg naar huis reed ik over de Braken richting Avenhorn en tussen Spierdijk en Berkhout zag ik opeens een tegemoetkomende bestelwagen de kant in duiken en vlotjes rechtsomkeer maken. Ik zelf zou doorrijden tot de volgende rotonde maar deze bestuurder had blijkbaar nogal haast. Tijdens zijn draai zag ik opeens dat het een auto van de voordeelshop was, zou speedy Marco de bestuurder zijn geweest?

Guus