width=Na in eerste instantie te zijn ingedeeld met George vd Velden en Remco Linnenkamp bleek dat George werd vervangen door Peter Borst. Gezellig dachten we….wij als Heren 1 spelers zouden Peter even leren golfen. Nou dat is gelukt! Met maar liefst 26 stableford punten ging Peter juichend met een par op hole 9 over de eindstreep. Geweldig gespeeld en dik verdiend, ook al begon hij op hole 6 al te dreigen dat hij een paar ballen te water zou slaan, omdat hij anders de komende tijd bij zijn “zondagmaten” kansloos zou zijn voor de overwinning. Onder zware druk hebben Remco en ik ons hem daarvan weten te weerhouden. Het resultaat, 3,2 punten van zijn handicap af, en eindelijk de duikbootstatus verlaten.

Nu Peter een serieuze handicap heeft wordt het echter ook tijd je medespelers serieus te nemen. Gemiddeld houdt Peter het zo’n 5 seconden vol stil te zijn, waardoor Remco tot 3x toe moest uitstappen voordat hij zijn drive kon slaan. Peter is ook heel sociaal, hij gaat namelijk op ca. 1 meter pal voor je staan als je moet afslaan. Of je ziet ineens zijn schaduw door je puttinglijn heenkomen. Het mooiste was nog een unieke actie op hole 4. Ik lag met mijn 2e slag op de green, en moest vanaf ca. 10 meter putten voor birdie. Peter vroeg keurig netjes “Zal ik de vlag voor je bewaken?”, waarop mijn antwoord “Ja graag” was, en ik ging verder met mijn voorbereiding op een vogel van Sam Sneek…o, nee…die krijgen wij niet meer :-).

In ieder geval, ik volop gefocust en ogen gericht op de bal speel de ideale put. In een mooi tempo liep de bal richting hole voor een vogeltje, echter….hè….Peter stond niet meer bij de vlag, maar randje green. De bal liep lekker door, en tik tegen de vlag, net naast de hole. “Zo, dat zijn 2 stafslagen” hoor ik mijn zogenaamde vlagbewaker zeggen. “Ja maar gloeiende gloeiende,  jij zou de vlag toch bewaken???”……”Je kan me wat!!!”…..Met een grote grijns op zijn gezicht zegt Peter “Ik heb niks gehoord “……

We hebben er gelukkig erg om kunnen lachen, en deze overwinning is 100% terecht. Je spel was top! Het zal je vast dun door de broek lopen bij het volgende potje, want nu moet je echt aan de bak. Maar er is hoop, 26 punten minus 3 slagen eraf zijn nog steeds 23 stableford puntjes. Dan zak je gewoon nog lekker door naar 18 of zoiets :-)

Tekst Karel Visser