Ik weet niet of het een van jullie is opgevallen maar vandaag werd er voor het eerst gebruik gemaakt van variabele tussenpozen tussen de flights. We zijn gewend om bij flights van drie om de acht minuten van start te gaan en doen dit bij fligths van vier gewoonlijk om de tien minuten. Vandaag echter speelden de eerste vier flights om de 8 minuten en alle flights daarna om de 10 minuten (slim gedaan van de wedstrijdcommissie). Het zou mooi zijn als de wedstrijdleiding nog wat verder zou willen gaan met deze opzet.
Volgens mij kennen we allemaal wel de golfer die aan zijn omgeving niet kenbaar durft te maken dat hij vissen eigenlijk een geweldige sport vind en daarom als alternatief maar een rondje gaat golfen (de meeste tijd loopt hij speurend langs de walkant op zoek naar zijn prooi: een balletje). Of de speler die bijna verliefd is op zijn balletje. Voordat er afgeslagen wordt krijgt het balletje een kusje en wordt het bemoedigend toegesproken, als het balletje daarna niet teruggevonden wordt blijft de eigenaar minutenlang zoeken en is hij de rest van de ronde ontroostbaar als zijn balletje niet teruggevonden wordt.
Met dit soort gevallen zouden we nu dus ook rekening kunnen gaan houden. Ik startte vandaag 10 minuten na de flight voor mij en dat hadden er eigenlijk wel 40 kunnen zijn. Mijn flightgenoten en ik startten vandaag om 13.34 uur en stapten om 16.13 uur de baan af. Waren we om 14.04 begonnen dan hadden we waarschijnlijk alleen op hole negen nog even moeten wachten op de flight voor ons in plaats van nu bij ongeveer iedere slag.
Het is super irritant om met dit weer steeds te moeten wachten en wil een ieder er voor de honderdste keer op wijzen dat we ready golf spelen. Sla je bal als dat kan zonder gevaar op te leveren voor je medespelers (gang is alles).
Genoeg gezeurd, tijd dat we de meest “onsportieve” man van de club in het zonnetje gaan zetten. Vandaag speelde Cees H. een dijk van een wedstrijd en stapte met maar liefst 25 stableford de baan af (een rondje van 5 boven de baan). Volgens sommige leden zou je zo’n goede score moeten invoeren, omdat je handicap anders niet een goede weergave zou zijn van je spelniveau. Vreemd genoeg hoor je die mensen dat nooit zeggen tegen iemand die met 10 punten of minder de baan afstapt. We hebben ooit met z’n allen besloten dat de wintercompetitie non-qualifying is en dat moet je niet gaan mokken als iemand steeds met een goede score de baan afstapt.
De tweede plaats was vandaag voor George V. (terug van weggeweest na zijn oogoperatie) en de derde plaats was voor Jan V. (moest wat eerder weg om te boosteren). Omdat beide heren al vertrokken waren gingen de balletjes nu naar Jan de V. en Tom S.
Birdies werden er vandaag niet geslagen en ook de neary op hole 2 hoefde niet uitgereikt te worden. Datzelfde gold eigenlijk ook voor de theary op hole negen (Johan V. was ook al afgetaaid) maar vreemd genoeg ging het flesje whisky naar Jos van de W. (niet meer dan verdiend hoor).

Guus