width=Na afloop van een golfwedstrijd is het de gewoonte om met z’n allen nog gezellig even na te babbelen. Je zou verwachten dat er dan vooral wordt gesproken over de geweldige slagen of de dure missers. Zo niet bij golfclub de Koggen, daar hebben ze het na afloop over plaspinda’s, het filmpje van Patricia Paay en de (golf)ballen van Leo.
Laat ik het hier nu maar gewoon over golf houden. Ik speelde vandaag in een flight met Jelle en Joyce en na vijf holes kon ik het eigenlijk al wel vergeten. Jelle had op dat moment al 15 punten en Joyce (die van dat Turkse tasje) zelfs 17. Nog dertien holes te gaan, maar inhalen doe je dat niet meer. Joyce kwam uiteindelijk met 38 punten aan de finish en dat zorgde wel voor wat rust aan tafel. Meestal heeft Joyce het hoogste woord, maar nu zat ze stilletjes haar speech voor te bereiden. Voor niets, want met die 38 punten kwam ze niet eens in de buurt van de 41 van Trudy (ja, zij weer). Trudy (met een eerste prijs gesponsord door Erik) is het speechen inmiddels wel gewend maar maakte een slippertje door niet alle sponsors te noemen (hoe kun je bakkerij Pater nu vergeten?), gelukkig dat Johan haar even kon helpen. De paasbroden werden gewonnen door Els (longest drive), Frank (longest drive) en Peter (als alternatief voor de zak patat). Ik weet niet waar Johan zijn brood koopt, maar vond het wel opmerkelijk  dat hij liever met twee vogeltjes (die van makelaardij Sam Sneek) naar huis ging dan met een van de paasbroden. De vogeltjes gingen sowieso als warme broodjes over de toonbank (ja, hoe kom je er op). Naast Johan (hole 4 en 6) scoorden ook Jelle (hole 5) en Erik (hole 6) een birdie.

Verder nog de complimenten aan Peter. Hoewel hij zelf niet kon spelen was hij toch wedstrijdleider (hoedje af).

Voor de volledige uitslag, zie OGS