Iedereen heeft wel gezien dat op het clubhuis en de afslagplaats bij de driving range honderden zonnepanelen zijn geplaatst. Voor de wedstrijd kwam Stan N. nog even naar mij toe om mijn golfswing te bewonderen en hij vroeg zich af wat de golfbaan met al die energie aan moest. Nou, ik had wel een idee hoor: een verwarmde afslagplaats. Zou het niet mooi zijn een paar ultraviolette lampen op te hangen zodat je er altijd in je polootje kan afslaan en nog lekker bruin wordt ook. Het zou helemaal mooi zijn als we de boel dan ook wat anders aankleden. Op de muur een mooi tafereel van een strand, wat palmbomen en half ontblote dames. En op de grond strooien we flink wat zand, lijkt het net of we op Palm Beach spelen. Voor de kunstenaar die de muur mag beschilderen had ik Cock B. in gedachte (hij is de meest artistieke van het stel), maar ook andere leden die het palet kundig kunnen hanteren nodig ik van harte uit. Wie weet kunnen ze een van de dames van de bediening als model strikken.
Misschien krijgen we dan ook wat meer heren van de donderdagmiddag naar de driving range. Het lijkt er op dat deze mannen het inslaan een overbodige bezigheid vinden, de meesten putten alleen een beetje van te voren.
Het was trouwens wel opmerkelijk dat er vandaag nog 39 man kwam opdraven. De meeste heren spelen toch echt voor de gezelligheid en voor hen is hole 10 (of blijft het hole 19) de enige hole die er toe doet. Toch mooi dat ze allemaal blijven komen.
Van de 39 deelnemers was Kees D. met 20 stableford punten de beste. Knap hoor, de hele week heeft hij op zijn knieën de rand van elke bunker bijgesneden; een ieder van ons zou daar ontzettend stram van worden en geen stap meer kunnen zetten, maar Kees gaat er alleen maar beter van golfen. Tweede werd vandaag Siem L. en de derde plaats ging naar Cock B. (ja, die ja).
Ik heb in OGS ook nog even naar de bijzondere scores gekeken: Siem L. en Jos L. scoorden beiden een birdie. Voor Siem was dat trouwens op hole 5 en dat is natuurlijk niet vreemd, dat is voor hem de gemakkelijkste hole.

Guus