Toen ik mij voor de wedstrijd van vandaag ging melden bij de wedstrijdleiding bleek die in handen te liggen van Jos van der werf en Hanny Scholtes. Gelukkig geen Jan Schrekker flitste het door mijn hoofd, want dan hadden we vast en zeker (paas)haasje over door de baan moeten gaan. Jos en Hanny hadden wel door dat Cor Vreeker de laatste maanden heel wat (paas)hazen had neergekald en dat die zich niet meer op de golfbaan durfden te vertonen. De kans dat een paashaas wat eieren op de baan zou hebben verstopt achtten zij minimaal en daarom kregen we er op voorhand al een aantal mee (20 stuks in mijn geval). Jammer genoeg had mijn flightgenoot René Witteveen dat niet gelijk door want de eerste holes zocht hij steeds met zijn ballen het struikgewas op. Hij ging er vanuit dat de paashaas de eieren in het struikgewas zou verstoppen, midden op de fairway zou wel iets te simpel zijn in zijn optiek. Het duurde even voordat René begreep dat er geen eieren verstopt waren en dat we de eitjes al mee hadden gekregen. De eitjes hoefden niet alleen opgegeten te worden, maar je mocht ze ook gebruiken om de bal een aantal meter te verplaatsen (elk eitje had de waarde van een meter). Met zoveel eitjes kwam het er eigenlijk op neer dat je de putter wel thuis had kunnen laten, lag de bal op de green dan werden er vlot wat eitjes verorberd om de bal in de hole te mogen plaatsen. Onze flight kwam op deze manier tot 7 parren en 2 birdies en daarmee bungelden wij geloof ik ergens onder in het klassement. Er waren maar liefst 5 flights met een totaal van 38 stableford punten en daarvan deed de flight van Piet den Dulk, Helma Boersma en Kyan Goossens het het best op de laatste holes. Zij ontvingen van de wedstrijdleiding een lekker kaaspakket. De meeste eetbare prijzen komen tegenwoordig van de André Hoeve (zal kleine Kim daar nog werken), maar ik geloof dat Hanny deze keer voor de prijzen heeft gezorgd en dan heeft zij haar man (kaasvaarder Tom) waarschijnlijk lief aangekeken om wat achterover te drukken. De tweede prijs was voor de flight van Brendan Korte, Joop Bartelings en Hanny Scholtes (ik kon het niet goed zien, maar het leek een mandje met eieren). De derde prijs was tenslotte voor Jan de Vries, Cees Siekerman en Henny Wusten (ieder een paashaas van chocolade).
Verder waren er ook prijzen te verdienen met een tweary op hole 2 en 5, maar ik moest teveel namen onthouden en ik weet niet meer wie dat waren.
Na afloop kregen we trouwens een lekkere bitterbal van de jarige Fons Dekker. Ik vroeg mij gelijk af of Fons ook met pasen was geboren, maar dat was niet zo. In 1955 werd pasen op 10 en 11 april gevierd. Zijn eerste verjaardag vierde Fons dan weer wel op tweede paasdag (leuk weetje hè)