Vandaag deed ik mee aan de Zichtbouw 18 holes heren competitie en op de een of andere manier was ik vandaag nogal met de natuur bezig . Zo zag ik op hole 8 een eenzame zwaluw vliegen. Ik vroeg mij af alle andere zwaluwen al naar Afrika vertrokken waren en of deze de boot gemist had (dit is natuurlijk figuurlijk bedoeld, de zwaluwen vliegen gewoon en gaan echt niet met de boot). Heel sneu, maar niet te veel aan denken en wie weet haalt hij de rest nog in. Ook zag ik dat de grond rond de greens weer geverticuteerd was. Ik weet niet precies hoe dat gaat, maar ga er vanuit dat ze met grote messen de grond doorsnijden. Nu leven er in de grond natuurlijk wormen en die kunnen onmogelijk snel genoeg wegkomen als die messen er aan komen. Dat betekent dat er op zo’n verticuteerdagje duizenden wormen door midden worden gesneden. Vroeger heb ik proefondervindelijk kunnen vaststellen dat beide helften dan door kunnen leven, maar vraag mij dan wel af hoe dat gaat. Zouden die twee wormen dan gelijk ruzie maken omdat ze denken dat die andere worm van hun gang gebruik maakt, of zullen ze weten dat die andere worm henzelf is? (Wie ben jij? Nou dat zie je toch wel, ik ben jij!). En wat wordt na zo’n doorsnijding de voorkant van de worm? Heel verwarrend allemaal en al die gedachten kwamen mijn golfspel zeker niet ten goede.
Omdat Peter Seinen beloofd heeft een stukje over de wedstrijd van vandaag te schrijven ben ik even in de pen geklommen om het over de 18 holes competitie te hebben. Vandaag was alweer de laatste wedstrijd en omdat er dit jaar vanwege de Corona perikelen geen gezamenlijke prijsuitreiking plaatsvindt, kregen de winnaars vandaag de prijzen al uitgereikt. Omdat dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren alleen de beste drie resultaten telden moest de wedstrijdleiding nog flink rekenen om de juiste uitslag te bepalen. Om fouten te vermijden was de wedstrijdleiding zo slim om ieder apart de eindstand te bepalen, maar gelukkig kwamen ze beiden tot dezelfde uitslag, te weten:
1. Hein Dekker
2. Johan Verberne
3. Piet Schilder en/of Jan van Stralen
Piet Schilder stond voorafgaande aan de wedstrijd van vandaag bovenaan maar kon jammer genoeg door een crematie zijn eigen score niet meer verbeteren.

Guus