Om even voor 11.00 uur alarmeert mijn echtgenote “je moet weg” want je start om 11.30 uur. Nu was ik in de overtuiging dat ik om 12.00 uur zou starten, maar in de aanhef had zij gelezen 11.30 uur en daar had zij weer gelijk in. Een belletje met Ton Hertog gaf opheldering. Mijn dierbare had een hele stapel broodjes klaar gelegd. Is dat niet veel? Antwoord: Jij loopt 18 holes en voor 9 holes had jij 2 weken terug 3 uur nodig. Toch mooi zo’n zorgzame vriendin maar 1 krentenbol lijkt mij genoeg.
Dus om 12.00 uur van start met Piet den Dulk. De eerste 9 holes vlogen wij over de baan en de resultaten logen er niet om. 27 punten voor de eerste 9. Dat riekt naar een monsterzege. Daarna werd het zeuren. De laatste flight van de 9 holes stond nog te putten en moest nog naar de afslag. Vanaf dat moment hebben wij op ieder bankje een tijdje genoten van het frisse, maar mooie weer.
Had ik dan toch die stapel broodjes moeten meenemen? Gaandeweg bedacht ik dat de herenmiddag gesplitst moet worden om de gang er in te houden. Mijn voorstel is daarom een herenmiddag en een oude herenmiddag.
In het gezelschap van Piet heerlijk gelopen en met 41 punten evengoed een mooie score.

Met vriendelijke groet van

Ton Scholte