Een jaar lang moesten we ons netjes kleden voor een rondje golf, maar vandaag mochten we een keertje uit de ban springen. Het thema van de afsluiting van het seizoen was rock-‘n-roll, en het was mooi te zien dat de meesten zich kleedden naar de helden van weleer. Je zou verwachten dat Elvis de meeste nabootsers zou hebben, maar volgens mij waren er heel wat meer John Travolta look-a-likes aanwezig. Eerlijk gezegd heb ik vroeger wel wat gemist want Peter B. moest mij uitleggen wat een T-bird jasje was (de T-birds schijnt de band te wezen waarvan John Travolta lid was). Ik vond het ook erg vreemd dat er heel veel dames in een reclame jasje van “pink lady” appels liepen. Peter wist mij echter ook te vertellen dat de pink ladies een groep meiden was die steeds om de T-birds heen hingen (een soort groupies zeg maar).
Bij de dames was naast de outfit van de pink ladies de petticoat natuurlijk het meest gedragen kledingstuk. Wij mannen hoopten natuurlijk dat de dames zouden kiezen voor de beroemde Marilyn Monroe jurk, maar dat zat er vandaag jammer genoeg niet in (misschien ook wel zo verstandig van de dames). De feestcommissie had het lastig om de beste geklede golfer te kiezen, maar uiteindelijk besloten ze toch unaniem dat Henny Scholtes die prijs verdiende.
Voorafgaand aan al het feestgeweld moest er natuurlijk eerst nog gegolfd worden. Voor de gelegenheid was de golfbaan omgetoverd tot een heuse 18 holes golfbaan. Tijdens het slotfeest is het al haast gebruikelijk dat er een hole-in-one geslagen wordt en vandaag was het dan ook weer raak. Ellen B. sloeg op hole 17 haar bal in één keer in het gaatje; niet de moeilijkste hole, maar je moet het toch maar effen doen. Chapeau. Als je de uitslag bekijkt snap je gelijk dat Sam S. vandaag zijn neus niet liet zien. Er zijn ongelofelijk veel birdies geslagen. De winnaar van vandaag was de ploeg van Erik B. met maar liefst zes birdies (ze speelden 6 onder de baan en ik ga er maar vanuit dat ze geen bogeys gemaakt hebben). Tweede werd de ploeg van Jos J. met ook een score van 6 onder de baan en derde de ploeg van Jos van de W. met 5 slagen onder de baan.
Traditiegetrouw zong de feestcommissie voor de prijsuitreiking nog een toepasselijk lied. Vandaag was dat een eigentijdse uitvoering van het overbekende Rockin’ Billy van Ria Valk. Na het eten moest het nog eens dunnetjes worden overgedaan omdat forezitter Frank het de eerste keer gemist had (was zich net thuis aan het omkleden).
En nu we het over het eten hebben, het smaakte weer ouderwets. Het was de laatste werkdag van José en het leek er op dat de hele keuken nog meer zijn best had gedaan dan anders. Tjonge, wat was het lekker.
Na het eten gingen natuurlijk nog even de voetjes van de vloer. Omdat Ad Visser ook de hele dag aanwezig was, verwachtte ik hem eigenlijk achter de draaitafel, maar wie weet is de rock-n-roll niet zo zijn ding. Zou er een prijs te vergeven zijn voor de beste dance act, dan zou die zeker gaan naar de tortelduifjes George van der V. en Barbara W. (wat kunnen die twee dansen zeg).

Impressie van het feest aan de hand van foto’s volgt zo spoedig mogelijk.

Guus