Op een prachtige dag met een lichtblauwe lucht en een zeer zacht briesje kwamen de meest bekwame golfers van de club samen om te strijden om de felbegeerde titel van Matchplaykampioen. Bij de heren ging de strijd tussen Maurice Jong en Sam Sneek en bij de dames tussen Marian de Vries en Nine van Kerkvoort. We weten allemaal dat het bij een voorsprong wat lekkerder golfen is dan bij een achterstand en de eerste holes waren dan ook super belangrijk. Bij de dames ging Nine voortvarend van start en even leek het er op dat de wedstrijd vrij snel beslist zou worden ware het niet dat Marian het nooit opgeeft. Even leek het er op dat Marian voor een serieuze ommekeer zou zorgen, maar net op tijd herpakte Nine zich met een paar geweldige slagen. Als beloning voor haar goede spel mag zij zich een jaar lang clubkampioen matchplay bij de dames noemen. Binnenkort wordt het kampioenenbord bijgewerkt en het zal vreemd zijn dat niet meer alleen de naam van Marion Vlaar op het bord staat.
Bij de heren stonden dus Maurice en Sam tegen elkaar in het strijdperk. Beiden zijn oud-winnaars van de matchplaycompetitie en wisten dus prima hoe je zo’n finale moest spelen. En mochten ze eens twijfelen, dan hadden ze altijd hun caddie natuurlijk nog (voor Maurice was dat Brendan Korte en voor Sam zijn geliefde Cock). Maurice heeft de hele wedstrijd voor gestaan, maar naar ik begrepen heb was hole 8 een kantelpunt voor de heren. Maurice had een, in zijn ogen, waardeloze afslag (links voor de bunker vlak bij het water) terwijl de afslag van Sam prima was. Voor Maurice was dit denk ik een soort aha erlebnis want ik moet gelijk denken aan de foto van hem op de startpagina van onze website (de meest rechtse van de 4, ook daar staat hij zo ongeveer in het water). Ik weet niet hoe hij het deed, maar met een magistrale klap maakte hij zijn fout helemaal goed en tevens raakte Sam zo van slag dat hij drie puts nodig had op deze hole. Sam geeft natuurlijk nooit op maar op Maurice stond gewoon geen maat en hij is de dan ook meer dan terechte winnaar bij de heren.
Naast de finalewedstrijden werd er ook een danswedstrijd georgansieerd. In drietallen moesten we zo goed mogelijk de chachacha dansen en dat ging het trio Jos van der Werf, Ruud Baron en Henny Wusten het beste af. Henny opperde tijdens haar overwinningsspeech dat het mooi zijn als alle deelnemers aan de matchplaycompetitie aan deze funwedstrijd mee zou doen. Iedereen heeft als het goed is de zondag vrij gehouden omdat ze eventueel de finale zouden moeten spelen. Wat is er mooier om in die vrije tijd een lekker potje te dansgolfen en om na afloop de finale van het matchplaykampioenschap mee te maken?

Guus