Ik loop al heel wat jaren op de golfbaan en dan denk je dat je alles wel weet. Niet dus, vandaag toch weer wat opgestoken tijdens mijn rondje. Wat wil het geval? Op hole 5 lag de bal van flightgenoot Johan Venekamp (vandaag de tweary op hole 2) een beetje in de weg. Johan moest zijn marker dus een stukje verplaatsen en deed dat geheel volgens de regels. Ik putt vervolgens uit (parretje) en Johan legt zijn marker na enige aarzeling terug op de juiste plek. Mijn andere flightgenoot, Rob van den Dobbelsteen, zag dat en vertelde een handigheidje. Als hij zijn marker moet verplaatsen legt hij ‘m op z’n kop neer, zo vergeet hij niet dat hij ‘m verplaatst heeft. Handig hè!
Naast Johan verdiende ook Jaap Bruijn vier balletjes, hij was op hole 6 met zijn derde slag het dichtst bij de hole.
Verder valt het op dat de scores met de week beter worden. Wil je met een prijs naar huis gaan, dan moet je wel boven de 20 punten scoren. Piet Schilder was zich dat wel bewust en scoorde er dan ook lustig op los (eerste met 21 punten) . De tweede prijs ging naar Tom Bleijendaal (20 punten) en de derde naar Nico Koopman (18 punten). De populairste prijs lijkt toch bijna altijd de whiskey te zijn en het was dan ook wel logisch dat Piet voor de whiskey zou gaan (smaakt natuurlijk uitmuntend naast zijn  sigaartje). Omdat Tom zichzelf nooit een prijs geeft kon Nico nog kiezen tussen tussen de wijn of het bier. Nico koos heel slim voor het bier want dat smaakt natuurlijk het beste met de rookworst die we na afloop kregen.
Ik blijf het wel opvallend vinden dat alle mannen na afloop zo’n halve rookworst naar binnen werken en vraag mij af hoe zoiets op de damesochtend zou zijn. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat de dames massaal een halve worst opeten, maar misschien vergis ik mij in onze meiden.

Guus