width=Jos Breg verkeert in de vorm van z’n leven. Sloeg hij vorige week, tijdens een wedstrijd meetellend voor de Spierdijkcup een gave hole-in-one; afgelopen zondag werd hij kampioen matchplay van de club, door in een zinderende finale Jan Hogervorst met 2up te verslaan. Zinderend inderdaad, want beide matadoren, op de voet gevolgd door een schare van tien tot twaalf supporters, hielden elkaar tot en met de 15e hole precies in evenwicht.

Pas op de 16e (toch niet bepaald bekend staand als de makkelijkste van de baan, course rating 2!) sloeg Jos een schitterende birdie een prestatie waar Jan even niet van terug had. De strijd leek gestreden, maar toen Jos op de volgende hole zijn bal in het water sloeg, kwam de spanning opnieuw terug.

width=Jan echter, diende vervolgens halsbrekende toeren uit te halen om z’n bal nog behoorlijk in het spel te houden. Tot hilariteit trok hij op een gegeven moment zelfs zijn schoenen en sokken uit om, tot zijn kuiten in het water staand, de bal alsnog richting green te zwiepen.

Z’n luidbejubelde huzarenstukje mocht uiteindelijk niet baten. Jos had en hield z’n 2up voorsprong en kon op de green van de 17e hole de felicitaties van Jan in ontvangst nemen. Die overigens de volgende dag alweer op de baan stond. Met andere woorden: van Jan Hogervorst zijn ze voorlopig nog niet af. Van Jos trouwens ook niet.

Tekst: Rob van den Dobbelsteen
Foto’s: George van der Velden