src=Afgelopen zondag was het dan alweer zover. De opening van het golfseizoen 2015. En wel een heel speciale deze keer. Waarom? Omdat GC De Koggen 5 jaar bestaat. Helaas nog geen echt lenteweer, maar een grijze dag met een koude oostenwind. Maar gelukkig wel droog, dus dat mocht de pret niet drukken. En op de kou kun je je kleden.

Reden temeer voor een speciale funwedstrijd, maar met Ans Groot en Cees Siekerman als wedstrijdleiders hoefden wij ons daar geen zorgen over te maken. 

Vanaf een uur of 1 druppelen de spelers binnen voor een kop koffie/thee met wat lekkers. Je kunt het voelen: “Het gaat weer beginnen”.

Zo rond half 2 gaan wij naar buiten voor een toespraak van onze voorzitter Barbara. Hierna proosten wij met een lekker glaasje Prosecco op een mooi golfjaar en wordt de vlag gehesen. Het seizoen kan beginnnen!!!
vlaghijsen-2015
Binnen krijgen wij door Cees op onnavolgbare wijze uitleg over de spelelementen van de lustrumwedstrijd. Wij gaan 11 holes spelen, hole 3 en 9 worden in 2-en gedeeld. Bij iedere hole zal er een vraag worden gesteld waarvan het antwoord een naam van onze leden is.   

Iets na 2-en gaan de flights naar de t-box. Leuk om te vermelden is dat er 3 jeugdleden meedoen, opgedeeld in flights met volwassenen. Geweldig! Jermo, Sven en Robin, leuk dat jullie er waren. Volgend jaar nog meer jeugdleden! 

Bij iedere T-box dus eerst kijken naar de puzzeltjes, spreuken en rebussen. Als die was opgelost dan kon de hole worden gespeeld. Ondanks dat de lente amper is begonnen, ligt de baan er prima bij. De greens zijn al in topconditie en zijn behoorlijk snel. Achteraf blijkt dat hoewel het seizoen maar net begonnen is, er toch goede scores worden neergezet. 

Na de wedstrijd, de laatste opdracht van de dag. Meerdere fotocollages met foto’s van vroeger. Dat leverde hilarische momenten op. Hierna stond het eten al klaar. Een heel groot deel van de spelers bleven eten en een aantal spelers van Heren 1, sommige met partner, kwamen na hun oefencampagne gezellig een hapje mee eten. Al met al 32 personen die bleven eten. Voor herhaling vatbaar. 

Na de soep, zelfgemaakt Barneveldse kippensoep, was de prijsuitreiking. De vragen tijdens het golfen werd gewonnen door de fligth van Ria Duijn, Sam Sneek en Jaap van het Kaar.

De uitslag van het golfen, wij zijn toch een golfvereniging, was als volgt:Peter Buis, Fons Dekker en Cees Duijn. 

Zo werd het ondanks het weer toch een hele leuke, gezellige en memorabele golfdag. Tot slot nog een speciaal dankwoord voor onze wedstrijdleiders. Om van deze lustrumwedstrijd iets speciaals te maken, is heel wat tijd in gaan zitten, waarvoor dank namens iedereen.  

Het seizoen is begonnen. Iedereen een mooi, sportief, en gezellig golfjaar toegewenst.  

Johan Kramer.