Wat haal je op je hals om gelijktijdig met 72 deelnemers een wedstrijd te beginnen! Marion en Ans draaien daar ogenschijnlijk de hand niet voor om. Zoals voor de corona werd ook dit jaar weer een openingswedstrijd georganiseerd als “funwedstrijd”. Blijkbaar wordt dat zeer op prijs gesteld gezien het grote aantal deelnemers. Na het aanmelden bij de tafel van Ans en een poot van haar golden retriever werd ons door een van de gastvrouwen een glaasje bubbels aangeboden en konden we alvast proosten op het nieuwe seizoen. Elke aanleiding om ergens op te proosten is natuurlijk altijd welkom en de glaasjes werden dan ook gretig geleegd. Hierna besteeg Marion een verhoging om uit te leggen wat de spelvorm was, wie de captains waren en hoe de flightindeling er uitzag. Ik mocht met Piet d. D. en José K. de baan in. Het thema had iets met paarden te maken. Ook kreeg de captain een lijst met vragen mee die beantwoord moesten worden en die invloed zouden kunnen hebben op de totaalscore. Mhhh, heb ik zo mijn best gedaan om alles te leren over golfregels en etiquetten en dan komt er geen enkele vraag daarover in de lijst voor! Als captain moet je delegeren, dus die lijst ging naar de flightgenoten, achteraf gezien een geniale zet.  

Als officiële start sprak Frank als voorzitter ons toe en wenste ons een fijn nieuw seizoen, hopelijk dit keer zonder beperkingen. De vlag werd gehesen en dat was tevens het sein om de hole op te zoeken waar gestart moest worden. Het waarom van die paarden was mij in eerste instantie niet duidelijk tot ik op de eerste green kwam en ontdekte dat het paard van Sinterklaas mogelijk iets verloren had. Een aantal hoefijzers voor de cup! Wie verzint zoiets? De opening van het hoefijzer om de hole te bereiken zat natuurlijk ook nog eens aan de verkeerde kant. Een zeer verrassende manier om de bal in het gaatje te moeten krijgen. Dat leverde natuurlijk de nodige extra slagen op, maar tevens het inzicht dat er nog wel wat geoefend mag worden met de putter! 

Onderweg werden we persoonlijk volgestopt door Carolien met allerlei lekkers uit eigen keuken, van kippedijen tot glühwein, sandwiches, balletjes gehakt en verderop nog eens koffie met gebak. Daar krijg je warme (en vette) vingers van. Heerlijk, de keuken mag wat mij betreft naar de schuilhut verplaatst worden. Na de in totaal 12 holes mochten we het restaurant opzoeken om de sterke verhalen over fantastische slagen met elkaar uit te wisselen. Op het biljart stonden leuke paasmanden te wachten op derde-, tweede- en eersteprijswinnaars, die door Marion en Ans werden uitgereikt; gesponsord door Faber Betonpompen. Uiteindelijk bleek dat al die hoefijzers ons veel geluk gebracht hebben en mochten wij met het grootste paasmandje huiswaarts keren. Wij hebben zeer genoten en danken de organisatie en gastvrouwen voor een hele mooie dag. 

Namens José en Piet 

Cees Hoek