width=Zo’n winter is voorbij voordat je ’t weet. Toch? Zo sta je verschrikkelijk te hannesen bij een stijf opgevroren wintergreen, zo zie je een met verve geslagen bal stuiterend een met ijs bedekte vijver oversteken richting middle of nowhere, of daar is-ie dan: de opening van het nieuwe golfseizoen.

Zondag 13 maart vrienden en vriendinnen. Als het angelus klept (voor niet katholieken, dat is in dit geval om twaalf uur ’s middags) beginnen we door middel van een shot gun (voor niet soldaten: dat is een kanonschot, zodat er op alle holes tegelijk kan worden begonnen) aan een 18-holes funwedstrijd. Spelvorm: Texas Scramble.

Op het moment dat dit bericht op onze website verschijnt, hadden zich door middel van het nu al onvolprezen E-golf.pro systeem (voor digibeten: dat is een fantastisch computerprogramma waarvan u als lid beslist gebruik moet maken) al 24 spelers en speelsters opgegeven. Maar dat betekent dat er nog altijd zo’n 78 dat niet hebben gedaan.

Maar geen probleem, dat kan nog tot en met maandag 7 maart via deze website. U weet het nog hè? Ga op www.golfclubdekoggen.nl naar ‘Jaarprogramma’ of ‘Wedstrijdkalender’, en klik daar op het adres: www.e-golf.pro/koggen tik daarna uw NGF-nummer in (of het nummer dat u van de onze webmaster heeft gekregen of krijgt), alsmede uw geboortedatum (ddmmjj) en druk op ‘inloggen’. Onder ‘geplande wedstrijden’ kunt u zich dan inschrijven.

Tot zondag 13 maart dan maar? Zou mooi zijn. En trek u vooral niks aan van de sterke verhalen van een aantal leden dat onlangs in Florida een trainingskamp belegde. De birdies waren – als we alle verhalen mogen geloven – net zo talrijk als de alligators op hole 9 van de champions course. Maar Texas Scramble is heel iets anders dan stroke play. Zullen ze op zondag 13 maart in Spierdijk merken.