Zondag 24 maart jl. was het dan zover. Voor de eerste keer sinds de oprichting in 2013 van onze jeugdafdeling hebben wij een open dag speciaal voor de jeugd gehouden.

Het doel was om op een grootse manier promotie te maken voor het jeugdgolf. Hier is hard voor gewerkt om dit mogelijk te maken. Wij hebben banners laten maken, posters laten drukken (Stefan Nuberg bedankt voor de sponsoring), op Facebook gepost en gedeeld en zelfs een heuse advertentie gezet in de Kogge Express.

Voorwaar dus spannend of al onze inspanningen beloond zouden worden met een mooie opkomst. Om 8:30 verzamelen voor de briefing en om alles in gereedheid te brengen voor het evenement. Wij begonnen met het opblazen van de ballonnen, echter deze waren zo groot dat Haiko en ikzelf na 3 ballonnen aan het zuurstof moesten, ophangen van de slingers en versieren van de driving range en het veld. Hierna gingen wij onder de bezielende leiding van Timo allerlei spelletjes neerzetten voor de kinderen die zouden komen.

Ruim voor 10 uur waren daar al de eerste kinderen vaak met ouders of opa en oma. Het weer was ok. Nog wel fris, bewolkt, maar wel droog. Toen het tijd was om te beginnen bleek dat er rond de 30 kinderen op de open dag waren afgekomen. Natuurlijk onze eigen jeugdspelers, al dan niet met een of meerdere introducees, maar ook kinderen die het via de krant, Facebook of anderzijds hadden vernomen. Een prachtig aantal om blij van te worden.

Zo rond 10 uur startte Timo met een korte introductie. Hierna moesten de kinderen 6 oefeningen voor de warming-up bedenken. Deze werden door Timo op een bord gezet en met een dobbelsteen werd bepaald welke oefening wij gingen doen. Hierna werden de kinderen over 6 groepjes verdeeld.

Wij hadden 6 oefeningen uitgezet met o.a. de golfanimator, slaan met de driver, put parcours, putten met boter, kaas en eieren, 2 chipoefeningen met doeltjes en chippen met tennisballen tegen een bord van klittenband, zogenaamde WK klittenband golfen.

Zoals op de foto’s is te zien genoten de kinderen van de spelletjes. Hoewel voor vele kinderen de eerste keer, altijd weer verbazingwekkend hoe snel kinderen dit oppakken. De tijd vloog werkelijk om en voordat wij het wisten was het alweer half 12. Tijd voor de groepsfoto en een afrondend praatje van Timo.

Daarna met zijn allen naar het clubhuis waar de Golfbaan koffie, thee en limonade had klaarstaan en voor de kinderen een gebakje of een zakje chips. En voor ons een mooie gelegenheid om nog even alle kinderen en ouders te spreken over hun ervaringen. En niet te vergeten te polsen of er interesse is om gebruik te maken van onze de gratis proefmaand, wat hopelijk dan leidt tot lidmaatschap aan het jeugdprogramma. Ik denk dat wij zeker minimaal 3 en misschien wel 7 kinderen hebben die zeer binnenkort, sommige al volgende week, een start gaan maken.

Dat zou natuurlijk een geweldig resultaat zijn en een beloning voor alle inspanningen. De open dag is zeker wel iets wat wij minimaal 1 of zelfs 2 keer per jaar gaan organiseren om onszelf en het jeugdgolf te promoten. Rest mij nog de baan, Timo van Geest onze pro, de jeugdcoaches en jeugdcommissieleden van harte te bedanken voor hun inzet. Het was een fantastische dag en een mooie aanzet om ons jeugdgolf te promoten en een boost te geven. Keep the momentum going!!

[us_gallery ids=”10991,10993,10989,10988,10987,11004″ columns=”3″ indents=”1″]