Zaterdag 29 april gingen 12 oudere heren onder leiding van consul Cees Duijn en wedstrijdleider (en tevens één van de opa’s) Ton Hertog vanaf 09:00 uur de baan in om een plaats te bemachtigen in de regiowedstrijd op Dirkshorn op 10 juli van de Old Grand Dad Club. Deelnemers aan de regiowedstrijd kunnen zich vervolgens plaatsen voor de landelijke finales op 7 augustus op de Heemskerkse Golfclub. De Old Grand Dad Club verenigt enthousiaste golfende grootvaders, die elkaar in ‘grootvader’verband, gezellige golfdagen bezorgen. De ‘Stichting Old Grand-Dad Club Nederland’ zoals de officiële naam van deze golfclub van golfende grootvaders luidt, doet, naast een ‘golfdagen voor grootvaders’, schenkingen voor ‘het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar’. Meer informatie kun je vinden op: http://www.oldgranddad.nl/

Het beloofde een heerlijke golfdag te worden, aangezien er geen wind stond en weinig kans op een bui. Er werd matchplay gespeeld met handicapverrekening over 18 holes. Om te kunnen bepalen wie echt goed had gescoord, moesten de deelnemers de volle ronde afmaken en ook hun stablefordpunten tellen. In de eerst gestarte flight bleek de later winnaar, Arie Floris, te zitten. Hij heeft het Tom Bleyendaal zeer moeilijk gemaakt en won de matchplay overtuigend.

Ik speelde in de 2e flight tegen Ton Hertog. Ton was zo onder de indruk van mijn spel, dat hij bij hole 11 vergat zijn buggy op de rem te zetten, die vervolgens, terwijl Ton aan het putten was, het water in reed. Gelukkig hadden zijn clubcovers in de vorm badeendjes er voor gezorgd dat het karretje niet geheel koppie onder ging en zijn mobiel droog bleef. Het kwam vervolgens niet meer goed met Ton zijn spel. Ik had hierdoor mijn allereerste (!!!) matchplaywedstrijd bij GC De Koggen gewonnen.

Jaap Bruijn en Peter Wusten kwamen verder als overwinnaars van hun flight het clubhuis in. De andere twee flights wisten na 18 holes geen winnaar te produceren en kwamen all square weer binnen. Je zou zeggen, dat ze net zo goed in bed hadden kunnen blijven liggen.

De einduitslag:
1e Arie Floris
2e Jaap Bruijn
3e Frank Braas
4e Peter Wusten

Het was een mooie dag! Namens de golfende opa’s bedank ik Cees en Ton.

Frank Braas

[us_image_slider ids=”6032,6031,6030,6029″ arrows=”hide” transition=”crossfade” autoplay=”1″ autoplay_period=”5000″]