We dachten vooraf nog dat dit een van de mooiste dagen van deze week zou worden, maar helaas gooide een zuidwesterstorm roet in het eten van het spel van het grootste deel van de dames op de Bakkerij Pater damesochtend. Ondanks dat een aantal dames op Westwoud de kleuren van de club aan het verdedigen waren, kwamen er toch nog 12 speelster vanmorgen! Het aantal deelnemers aan de damesochtend gaat gelukkig met sprongen vooruit.
Ik ging de wei in met Joyce (vervangend wedstrijdleider omdat Coby en Ria in Westwoud waren) en Marjo. Op de eerste holes was er nog geen vuiltje aan de lucht: de jasjes konden uit, een heerlijk zonnetje en niet zo heel veel wind.
Helaas trok die wind steeds meer aan en dat had bij iedereen grote invloed op het spel.
Op hole 8 moest ik moeite doen om een goede balans te vinden voor het putten. Mijn bal rolde door de wind zelfs een stukje weg. Na die teruggeplaatst te hebben en in een moment van iets minder harde wind wist ik er zelfs een par uit te slepen.
Joyce, normaal het geduld zelve, zei: ik dacht al wanneer ga je nu eens putten?
In het clubhuis aangekomen bleek dat ik met een score van 15!! punten 4 punten beter was dan Els (2e plek) en 5 punten beter dan Hannie (3e plek).
De neary op hole 2 werd zelfs door de longhitters Els en Ineke niet gehaald. De tweary op hole 5 was ook voor mij.
Na de prijsuitreiking was er door de 12 dames zoveel te bespreken dat niemand in de gaten had dat ik niet aan mijn speech toekwam. Maar Joyce, die ook niet gek is stuurde mij later wel een appje: Hé Cock, speech vergeten!! Dan maar een winderig stukkie?
O ja, wij hebben geen Spotify dus heb ik thuis zelf maar The Winner Takes It All, gezongen.

Cock