Gisteravond kregen we om 19 uur een mailtje van wedstrijdleider Ton H. met de mededeling dat de flightindeling voor vandaag wat later dan normaal zou komen omdat hij nog even wilde genieten van het mooie zomerweer. Ik weet niet hoe jullie zoiets ervaren, maar ik probeer mij dan toch voor te stellen wat hij aan het doen zou kunnen zijn. Als eerste kwam bij mij op dat hij samen met Gerda op een hoge duintop de zon onder zag gaan in de Noordzee. Dat zou natuurlijk best kunnen. Een andere optie is dat hij thuis na een copieuze maaltijd nog lekker achter in de tuin in zijn hangmat lag uit te buiken en echt voorlopig niet meer kon opstaan. Of dat hij een romantische ballontocht had geboekt voor twee, samen hoog boven Spierdijk door de lucht zweven en ondertussen allerlei lieve woordjes naar elkaar fluisteren. Stuk voor stuk prachtige activiteiten waarvoor je het geworstel met Golfgenius maar even laat voor wat het is.
Vandaag moest ik natuurlijk wel even vragen wat hij nu precies gedaan had en het bleek dat hij samen met Gerda, Frank en José naar een openlucht voorstelling bij Cinema Oostereiland was geweest. Daar werd de film “Falling for Figaro” getoond, een sympathieke romkom die zich afspeelt in de Schotse hooglanden en waar opera de boventoon voert. Voorafgaand aan de film was er ook nog een optreden van het Young Opera NH gezelschap. Zij brengen in wisselende samenstelling, met een combinatie van gevorderde amateurs, muziekstudenten en professionals, muziek uit het hele klassieke repertoire. Op het Oostereiland kon je gisteren samen met hen een reis door de tijd maken en ik ben dan ook wel benieuwd waar Ton en zijn gezelschap dan overal geweest is. Maar laat ik dat maar een andere keer onder jullie aandacht brengen, het gaat jullie natuurlijk om de uitslag.
Voor ik daar aan begin wil ik jullie nog wel even wijzen op een staaltje vakmanschap dat mees Cees ons vandaag liet zien (hoe krijg je een klas stil?). Dirk K. was tijdens de prijsuitreiking nogal aanwezig, maar toen Cees hem op de man afvroeg of hij zijn werk over wilde nemen, was de branie op slag verdwenen en leek deze grote man opeens een stuk kleiner en nederiger. Het gevolg was dat de rest van de prijsuitreiking heel vlotjes verliep. Er werd begonnen met het uitdelen van de birdie balletjes en daar waren ze vandaag snel mee klaar, alleen Hein D. wist er op hole 8 eentje te slaan. De bijzondere verrichtingen gingen vandaag naar Wouter L. (tweary op hole 2) en Piet S. (tweary to the rope op hole 9). Om in aanmerking te komen voor een van de drie dagprijzen moest je minstens 21 punten gescoord hebben. Van degenen die dat lukte had Fake de J. het beste tweede deel van zijn ronde en hij kreeg dan ook één balletje voor zijn derde plaats. Twee balletjes gingen er naar Piet S. die de laatste tijd een abonnement heeft op 22 punten en binnenkort toch wel flink zal gaan zakken in zijn handicap. Eerste werd vandaag Johan V. met maar liefst 23 stableford punten. Volgens Johan hadden dat er nog wel meer kunnen zijn als hij niet van die waardeloze flightgenoten had gehad. Sorry Johan, ik was één van hen.

Guus