Met het mooie weer van vandaag waagden de meeste deelnemers van de herencompetitie zich aan de korte broek. Voor sommigen was het de eerste keer dat de benen de zon zagen terwijl bij anderen duidelijk te zien was dat de benen al een tijdje op vakantie waren geweest. Alhoewel daarin kun jij je natuurlijk ook vergissen. Zo zagen de benen van Peter Buis er best al bruin uit, maar Peter moest wel bekennen dat hij thuis een zonnebank heeft staan. Ook Jan Vallenduuk droeg vandaag een korte broek, maar door zijn hoge kousen was er geen stukje huid zichtbaar en weten we dus ook niet in hoeverre zijn benen al wat verkleurd zijn. Opvallend was verder dat sommige heren zich blijkbaar wel van onderen scheren maar niet van boven. Bij een aantal heren waren de benen keurig gesoigneerd, maar stond er nog wel een baardje van een paar dagen. Misschien dat ze vroeger veel gefietst hebben en dat ze uit gewoonte nog regelmatig hun benen bijhouden.
Winnaar van de dag was vandaag Mike Dempsey (maar liefst 24 stableford punten) en Mike vertelde dat hij zo goed speelde omdat hij sinds een paar weken Nederlander is. Zijn naam is in GolfGenius nog niet aangepast, maar dat moet nu natuurlijk wel Mieke Dempsey worden. Mieke is nu wel Nederlander geworden, maar eigenlijk had hij natuurlijk Westfries moeten worden. Ik weet niet wat daarvoor nodig is, maar geboren Zaankanter Cees Siekerman zie ik sinds vandaag als een echte Westfries. Jan van Stralen deed gisteren mee met de uitwisseling met Spaarnwoude en zat in een flight met Kees Stet. Toen Cees dat hoorde veerde hij helemaal op en begon gelijk het verhaal over de brandspuit te vertellen. Ik heb het jammer genoeg niet opgenomen, maar nog wel het origineel op YouTube kunnen vinden.

Maar terug naar het golf. Mieke zat vandaag goed in de prijzen, hij verdiende niet alleen drie balletjes met de dagwinst maar kreeg ook nog een balletje voor zijn birdie op hole 6 en ook nog twee flesjes Brand IPA voor zijn “tweary to the rope” op hole 9. Als winnaar van de tweede prijs (22 punten) moest ik het met twee balletjes doen, evenveel als derde prijs winnaar Kees van Kampen (21 punten). Kees verdiende namelijk naast zijn balletje voor de derde plaats ook nog een geel balletje voor een birdie op hole 5.
Tenslotte werden er nog twee flesjes IPA uitgedeeld aan Jos van de Werf voor zijn longest drive op hole 3. De meeste heren mopperden nog een beetje over de keuze van hole 3 voor de longest drive. Om hun bal niet in het water te slaan moesten ze nu een beetje inhouden en dat vonden ze niet helemaal eerlijk.

Guus