width=NGF Competitie 2018

Heren 27-holes, 4e klasse

Team De Koggen H1/27: Loek Blom (captain), Piet Schilder, George Vlaar, Johan Pater, Dirk Loos, Ate van IJlzinga Veenstra, George van der Velden, Johan Kramer, Peter Koopman

Poule H257 (tegenstanders: GVN4, Zaanse 4, Spaarnwoude 2, Heemskerkse 5)

Eenvoudig: als je alles op de rit hebt ben je de winnaar!
Feit: We hebben gewonnen!
Met een team als H1/27 is winnen eenvoudig.
Korte lijnen vanuit de slagvaste captain die zich heeft bekommerd om ieder teamlid en niemand heeft achtergesteld. Ook niet als er wederom geen punten werden gescoord.
Pinten daarentegen werden in groten getale aangevoerd. Na de wedstrijden natuurlijk!
Wat er gemeld moet worden:
Piet altijd zo steady als een rots kon het dit jaar niet waarmaken. George van de V: heeft zich kranig geweerd maar als makelaar van de bovenwereld zijn mannetje niet kunnen staan in de golfscene. Johan P: was wederom danig aanwezig op de juiste momenten maar kon zich niet meten met de warme broodjes van de tegenstander. Johan K: een taaie rakker die z’n mannetje staat maar nu toch z’n meerdere moest erkennen in de tegenstanders die waarschijnlijk geen sex voor de wedstrijd hebben gehad. Ate: een druk man die, zoals je zou verwachten, met een stuk superspeelgoed het golfterrein betreedt en met woorden zich prima een weg weet te vinden, het op het groene speelveld toch liet afweten. Peter K: helaas. Rugproblemen hebben Peter lang aan de kant gehouden, maar in het verregende Spaarnwoude heeft ook hij met felle, rake klappen onze eer verdedigd. George V: Ja wat moet ik zeggen over de belangrijkste van het gouden duo??? Heeft zich onaflatend keihard opgesteld tegenover de tegenstanders in de dubbels. Niemand heeft ook maar iets te zeggen gehad tegenover het Golden Couple. Met George heb ik meegemaakt wat iedere vrouw van een man verwacht. Hij is er als je hem nodig hebt. Chip ins, puts van 8 meter, etc. etc. etc. Amazing. Samen hebben we alles gepakt wat er te pakken was. Hulde aan de captain voor deze doordachte indeling.
De Captain: beter wordt het niet. Al wat ik schrijf zou te kort doen aan al wat deze capo di capi voor het team betekent. Van organisatie in de voorbereiding tot indeling van de teams en van betaling van alle rekeningen tot de geweldige speeches bij de diners. Ik kan natuurlijk niet nalaten te melden dat de voorbereiding bij AZ en de evaluatie bij The Dutch meehelpen bij het tot stand brengen van een team als dit. Rest mij nog Marion te bedanken voor haar chauffeuren op de laatste golfdag op de Zaanse. Marion heeft belangeloos bijgedragen aan de prestaties van H1/27. Van ons allen een hele dikke zoen.
Oh ja. Winnen. Ik gaf al aan dat we hebben gewonnen. Ondanks dit zullen we degraderen naar de 5e klasse. Waarschijnlijk. Je weet maar nooit.
Allemaal bedankt voor alles.

Dirk