Jullie hebben van de week natuurlijk allemaal de Fore! gelezen en naar de video gekeken waarin Jos van de Werf uitlegt hoe je moet handelen als je bal in de buurt van een putdeksel ligt. Vandaag konden we het geleerde gelijk in praktijk brengen. Flightgenoot Piet Schilder sloeg op hole 4 zijn bal netjes tussen de twee bunkers in, maar jammer genoeg net in de buurt van zo’n vermaledijde putdeksel. Piet wilde zijn driver al pakken om het nearest point of relief te bepalen, maar toen hij zag dat zijn bal net voorbij de putdeksel in het gras lag begreep hij wel dat hij de bal moest slaan zoals die lag, ondanks dat hij daarvoor flink scheef moest staan. Ik weet trouwens niet wat de Nederlandse term voor het “nearest point of relief” is, maar letterlijk zou ik het vertalen met “het dichtbijzijnde punt voor ontlasting” en dat klinkt een beetje vreemd. Net of je daar even je grote boodschap moet droppen voordat je verder gaat met golfen. De meeste heren (en een enkele dame) doen hun behoefte tussen de struiken en hopelijk houden zij dit zo.
Piet had vandaag trouwens weinig geluk. Ik denk dat hij in vijf bunkers gelegen heeft en in drie van die gevallen lag zijn bal precies tegen de rand. Twee keer dropte Piet zijn bal met één strafslag in de bunker en één keer nam hij zelfs twee strafslagen om de bal buiten de bunker te mogen droppen. Op die hole scoorde Piet nog wel mooi twee stableford punten want zijn volgende slag belandde netjes naast de hole. Mischien wel met een beetje geluk want hij raakte vol de vlag waardoor alle vaart uit zijn bal werd gehaald. Met al die strafslagen is het knap dat Piet toch nog 15 stableford punten bij elkaar sloeg.
Met die 15 punten was Piet dichter bij de onderste plaats dan de bovenste. Het is opeens weer gebruikelijk dat de deelnemer met de laagste score in het zonnetje gezet wordt en vandaag was dat Bert Brasz. Ik weet niet of het doosje Heineken teetjes aangeboden door Jos Leijen veel troost biedt, maar het gebaar is in ieder geval mooi en vraagt om opvolging.
Met de bijzondere verrichtingen waren vandaag weer flesjes bier te winnen en zeer toepasselijk waren dat twee flesjes kanon voor de man die de longest drive sloeg en twee flesjes triple voor degene die met zijn derde slag zijn bal het dichtst bij de hole op hole 6 wist te krijgen. De longest drive was natuurlijk voor Theo Reijnders (wie anders) en de thirdy (hoe noem je zoiets) ging naar Peter Koopman.
Ook de Cv100 moest vandaag de buidel weer eens trekken, Hein Dekker nam dolblij een balletje in ontvangst voor zijn birdie op hole 1.
Tenslotte de prijswinnaars. Zoals gebruikelijk moest je 20 punten of meer scoren om in aanmerking te komen voor een prijs. Kees Duijn piste eigenlijk net naast de pot, maar kreeg door afwezigheid van Johan Verberne (21 punten) toch nog een balletjes voor zijn derde plaats. Tweede werd Mieke Dempsey die net als Kees tot een totaal van 20 stableford punten kwam. Als eerste eindigde vandaag Kees van Kampen en dat was zeker niet de eerste keer. In het totaal klassement staat Kees nu tweede, net achter die andere Kees die al weken bovenaan staat.

Guus