Ik weet niet of het jullie ook is opgevallen, maar er worden steeds minder holes-in-one geslagen. Ik heb vandaag nog eens naar de bordjes op het bankje van hole 5 gekeken en daar zag ik dat er in 2010 één hole-in-one was geslagen, in 2011 waren dat er twee, in 2015 weer één en ook in 2020 weer één. Vreemd als je bedenkt dat we nu veel meer leden hebben dan in het begin: gaat het niveau dan zo achteruit of wordt de baan steeds moeilijker. Ik heb Frank Braas een keer een hole-in-one zien slaan op golfbaan Westwoud en nu hoorde ik dat Sam Sneek in hole-in-one heeft geslagen op de golfbaan van La Torre in Spanje. Misschien dat het op een “vreemde” baan toch wat gemakkelijker scoren is dan op je thuisbaan. Als bewijs voor zijn hole-in-one stuurde Sam een appje naar Peter Buis met een foto van zijn verkregen certificaat. Vreemd genoeg staat daarop niet de naam Sam Sneek, maar die van Simon Sneek. Dat vrouwlief Cock in den vreemde een andere naam gebruikt kan ik wel begrijpen, maar daar hoeft Sam toch niet in mee te gaan. Vanaf deze plek wil ik Simon in ieder geval van harte feliciteren en we drinken er vast nog wel eentje op bij terugkomst (dat kan geloof ik nog wel even duren want ze wachten met de terugreis totdat Cock ook haar hoyo-en-uno geslagen heeft).
Bij de wedstrijd van vandaag konden we geen hole-in-one noteren en ook een birdie was teveel gevraagd. Ook de bijzondere verrichtingen (neary op hole 2 en hole 5) was bijna een brug te ver voor de deelnemers van vandaag. Gelukkig wist ik op hole 5 mijn balletje met de eerste slag op de green te krijgen. Dat het echt een kwestie van geluk was blijkt wel uit het feit dat ik nog drie puts nodig had om de hole af te maken.
Nee, goed gescoord werd er vandaag niet (de helft van de deelnemers had 10 punten of minder), maar je hebt natuurlijk altijd spelers die zich aan de malaise onttrekken. Zo sloeg Piet den Dulk nog 16 stableford punten bij elkaar, deed Cees Hoek het nog even beter met 17 punten en bekroonde Jim de Boer zich tot dagwinnaar met 18 punten, wat een toppers.

Guus