Er zijn best wel wat clubleden die last hebben van angst en onzekerheid op de baan. Bij vele van hen staat een misslag gelijk aan de angst om weer een misslag te maken. Het gevolg is spanning, verkramping en gebrek aan controle in opvolgende slagen. Ik heb er nooit zo bij stilgestaan, maar het lijkt er op dat sommige leden ook last hebben van ombrofobie (ook wel pluviofobie genoemd). Ombrofobie is een aanhoudende en intense angst voor de regen en de gebeurtenissen die daarmee verband houden (donder, bliksem, enz.). Het is een angst die in het algemeen optreedt tijdens de kindertijd. Soms komt het ook nog voor in de adolescentie of de volwassenheid, maar op oudere leeftijd zie je het bijna niet meer. Gelukkig zijn wij geen standaard vereniging en zo kon het voorkomen dat een aantal deelnemers aan de herenmiddag vandaag toch een pas op de plaats moest maken.
Toen twee van zijn flightgenoten er de brui aan gaven zag Ger K. van het Zuidje het eerlijk gezegd ook niet meer zo zitten. Het is dat zijn enig overgebleven flightgenoot Wim M. (die heeft natuurlijk wel wat met water ) Ger wist te overtuigen om toch zijn ronde af te maken, anders was Ger toch maar mooi zijn eerst prijs misgelopen. De wedstrijdleiding had zo zijn bedenkingen bij zijn score van 19 stableford punten, maar na een tergend spannende hertelling, ging het doosje met balletjes toch mooi zijn kant op. Tweede werd vandaag Jaap B. (die van het brood en niet de kleur) en de derde prijs was voor Siem L. (17 punten waarvan 10 op de laatste drie holes: par, par, par).
De bijzondere verrichtingen gingen vandaag naar Jos van der W. (theary op hole 7) en Bart Z. (neary the rope op hole 3). Beide heren ontvingen twee speciale biertjes uit de abdij van Egmond. Waarschijnlijk is het wel de laatste keer dat deze biertjes door de abt zelf gezegend worden; op aandringen van de penningmeester moeten de biertjes voortaan bij AH gekocht worden (we moeten blijkbaar op de kleintjes letten).

Guus