Het weer is koud en guur als de dagen korten en de nachten lengen, maar gelukkig is er altijd een lichtpuntje in deze barre tijden: onze jaarlijkse oliebollenwedstrijd.
Wees niet bang dat je met een oliebol moet spelen of dat je gekozen wordt tot de oliebol van het jaar, er wordt gewoon gegolfd met een balletje maar dan in de spelvorm Texas Scramble.
Hierbij ga je in teams van drie of vier spelers de baan in. Alle spelers van het team slaan op elke hole af. Vervolgens kiest het team de beste bal om mee verder te spelen. Vanaf daar slaan alle spelers nogmaals met hun eigen bal verder en wordt weer de beste bal gekozen. Zo verder tot er is uitgeholed.
Omdat er steeds voor de beste bal wordt gekozen hoef jij je niet druk te maken over bunkers, out of bounds, water en dat soort ongein.
Verder ben je natuurlijk binnen een mum van tijd klaar zodat je alle tijd hebt om die overheerlijke oliebol naar binnen te werken (en voor sommigen wel meer dan een).
En mocht je het een beetje koud hebben, halverwege staat er een lekker koppie soep en wat belegde broodjes op je te wachten.


Kortom, dit mag je niet missen en schrijf je dus per ommegaande in.